BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Facebook kumpası pahalıya mal oldu

İngiltere'de sürat yaptığı için aldığı cezayı Facebook'tan para karşılığında bulduğu birinin üstlenmesini sağlayan sürücü, hem ehliyetinden hem hürriyetinden oldu.

Abone ol

İngiltere'de hız yüzünden aldığı trafik ceza puanlarından kaçmak için Facebook'dan suçu üstlenecek birini bulan Scott Woodburn mahkum oldu.

Karayolları yetkilileri Woodburn'e verilen beş aylık mahkumiyetin "bu yollara başvurmayı düşüneceklere iyi bir ders olacağını" söylediler.

32 yaşındaki Scott Woodburn, hız limitini aştığı belirlenince, İngiltere'de bu tür durumlarda verilen ceza puanından kurtulmak için Facebook'dan suçu üstlenecek birini aramayı düşünmüş.

Facebook'a bir duyuru koyan Woodburn, o gün arabayı kullandığını kabul ederek aşırı hız cezasını üstlenecek kişiye 250 sterlin ödeyeceğini söylemiş.

Teklife Daniel Baggaley adındaki bir kişiden olumlu yanıt gelmiş.

Ehliyet sahibi olmayan Baggaley arabayı o gün kendisinin kullandığını söyleyerek suçu üstlenip 250 sterlini almış.

Kuşku üzerine inceleme

Fakat kuşku üzerine arabada yapılan olay yeri incelemesinde sürücünün Woodburn olduğu ortaya çıkmış.

Scott Woodburn ancak hakkındaki deliller ortaya çıkınca suçunu itiraf etmiş.

Şimdi, trafik ceza puanından kaçmak isterken, beş ay hapis yatacak ve ehliyeti tamamen elinden alınarak sürücülükten men edilecek.

Cezayı üstlenen Baggaley'in aldığı 11 haftalık ceza ise ertelendi.

Karayolları güvenlik dairesi yetkilileri bunun, bu tür yollara başvurmaya yeltenecek kişilere verilmiş bir mesaj olduğunu söylediler.

Yetkililer bölgede trafik suçu işleyip yanlış bilgi vererek cezadan kaçmaya çalışanlara karşı verilen mücadelenin, aynı zamanda yolların güvenliğini de artırdığını kaydediyorlar ve "Bu tür sürücüler hem kendileri hem de bu yolları kullanan diğer insanlar için gerçek birer tehdit oluşturuyor" diyorlar.