BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,80
ALTIN 2.442,71
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Eyvallah etmem diyen MHP'liye ihraç

Kaset skandalıyla gündeme gelen İhsan Barutçu MHP'den ihraç edildi

Abone ol

MHP’de kaset mağduru isimlerden eski İl Başkanı, milletvekili adayı İhsan Barutçu, istifa etmemekte direnerek Genel Merkez’e savunma gönderdi ancak işe yaramadı. İhsan Barutçu, 7 günlük sürenin son gününde MHP genel Merkezi’ne bir savunma gönderdi. İstanbul eski İl Başkanı, Genel Başkan Bahçeli’ye büyük saygı duyduğunu belirterek, senelerdir ülkücü hareket içinde yer aldığını hatırlattı. 


Barutçu, Milliyetçi Hareket için 12 sene hapis yattığını belirttiği yazısında istifa etmemesine gerekçe olarak, Genel Başkan Bahçeli’ye olan sevgisini açıkça belirtti. Barutçu savunmasında içinde bulunduğu durumun tüzük gereği ihraç gerektiren nitelik taşımadığını da ifade etti. Barutçu’nun savunmasında ”50 yılı aşkın hayatımda büyük acılara göğüs gerdim. Daha fazlasına katlanmaya ise her zaman hazırım. Ancak yüreğime ağır gelen bu yükü kaldırmakta zorlanıyorum. Dizayncı, şantaj çetelerine ‘Eyvallah’ etmiyorum. Uğruna 12 yıl hapis yattığım ülkücü anlayışım buna izin vermemektedir. Mücadele kararlılığım kat’a izin vermemektedir. Partimizin tüzüğünün disiplin hükümlerinin ise bana uygun düşmediğini düşünüyorum” dedi. 

Barutçu’nun savunmasının partiye ulaşmasının hemen ardından MHP Merkez Disiplin Kurulu dün akşam üstü biraraya geldi. Barutçu hakkında Kurul’dan “ihraç” kararı çıktı. MHP kararın ardından partinin Avukatı Hamit Kocabey aracılığıyla Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunacak. Kocabey’in daha önce açıkladığı gibi, “Barutçu MHP adayı olarak gösterilmiştir. Kendisi bağımsız olarak aday olmamıştır. MHP Barutçu’yu ihraç ettiği için listeden düşürülmesi gerekmektedir” diyecek ve milletvekili seçilme hakkında kanunun 25. maddesinin bu durumda da uygulanmasını isteyecek. 

KARARI YSK VERECEK

MHP listesinden milletvekili adayı gösterilen Barutçu’nun partiden ihraç edilmesine rağmen adaylıktan istifa etmemesi yeni bir hukuki tartışmaya yol açtı. Barutçu’nun aday gösterildiği partiden ihracının adaylığını etkileyip etkilemeyeceği konusunda yasalarda açık bir hüküm bulunmuyor. Adayın istifası veya ölüm halinde listelerde oluşacak boşluğun bir alt sıradaki adayın üste çıkarılması ile doldurulacağını öngören yasada, partiden ihracın öngörülmemesi nedeniyle ortaya çıkan durumla ilgili kararı YSK verecek.