BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,86
ALTIN 2.426,85
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Arınç'tan Hak-İş'e demokrasi övgüsü

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Hizmet-İş Sendikası'nı ziyaret etti

Abone ol
Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, ''Pek çok sendikaları biliriz, onların yaptıkları mücadeleyi tanırız, ideolojik sendikacılık yapıyorlar. Bizim ideolojimiz emeğin kutsallığıdır, ona değer verilmesidir, vatanı ve bayrağı sevmektir, inançlarımıza bağlı olmaktır'' dedi.

Arınç, Hak-İş Konfederasyonuna bağlı Hizmet-İş Sendikası Bursa Şubesini ziyaretinde, Hak-İş'in çok büyük bir sendika olduğunu, üye sayısı bakımından da çok önemli noktada bulunduğunu söyledi.

Hak-İş'in teşkilatlanmasında, yetki mücadelesinde, 10 yıla yakın, daha çok Hizmet İş sendikasının olmak üzere Hak-İş'e bağlı sendikaların Ege Bölgesi'ndeki davalarında avukat olarak görev aldığını hatırlatan Arınç, Hak-İş'i gönülden sevdiklerini ve desteklediklerini vurguladı.

Arınç, Hak-İş'in hiçbir kötü ideolojinin esiri olmadan, sadece milli manevi değerlere bağlı, milliyetçi düşüncelerle ülkenin daha gelişmesi ve güçlenmesini arzu eden çalışmalar yaptığını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Hak-İş, iş barışında veya iş imkanlarının genişletilmesinde, büyümesinde, başarılı toplu sözleşmeler yapıyor. Pek çok sendikaları biliriz, onların yaptıkları mücadeleyi tanırız, ideolojik sendikacılık yapıyorlar. Bizim ideolojimiz emeğin kutsallığıdır, ona değer verilmesidir, vatanı ve bayrağı sevmektir, inançlarımıza bağlı olmaktır. (Hak-İş) Kuru kuru bir ideolojinin kavgasını veren, sokakları savaş alanına çeviren, bir partinin il ve ilçe başkanı gibi çalışan bir sendikacılık değil, hükümetin karşısında başı dik, alnı açık, kendi sorunlarını savunurken diğer siyasi partilerle eşit mesafe koyan, onların her birini Türkiye için çalışmaya ve üretmeye davet eden sendikadır. Yüz binlerce üyeniz var, baraj sorununuz yok. Açıklanan rakamlar, Hak-İş'e bağlı sendikaların daha çok üye kaydettiğini gösteriyor. Bu, size duyulan güvenin eseridir.''

12 EYLÜL REFERANDUMU VE HAK-İŞ...

Dürüst sendikacılık adına, ülkenin özgürleşmesi, demokratikleşmesi, kalkınması ve büyümesi adına Hak-İş'in katkısını görmenin mümkün olduğunu dile getiren Arınç, şöyle devam etti:

''12 Eylül referandumunda, birçok partinin, sivil toplum kuruluşunun, Anayasa değişikliklerine 'Hayır' dediği zamanda, 'Türkiye'de darbe anayasalarından kurtulmanın zamanıdır, bize yakışmıyor. Biz ileri demokrasi, özgürlükçü anayasa istiyoruz' düşüncesiyle 'Evet' kampanyasına katıldı. Yüzde 58 'evet' oyları içinde Hak-İş'in yaptığı kampanyanın çok önemli payı vardır. Bağırarak, çağırarak, hakaret ederek, korkutarak, tehdit ederek 'hayır' oyu verilmesini isteyenlere karşı, 'hukuk adına, milletimiz adına, demokrasi adına evet dememiz gerekiyor' diyen Hak-İş, büyük taraftar toplamıştır.''

Arınç, bundan sonra da parlamentoda olmaları durumunda da Hak-İş ile işbirliğini sürdüreceklerini belirterek, ''Hak-İş'in Türkiye için çok iyi imkan olduğunu, güçlü ve dürüst kuruluş olduğuna inanıyoruz. İş hayatındaki sorunlar, bazıları devasa sorunlardır, bazıları kolayca çözülecek konulardır, bunların takipçisi olacağız. Milyonlarca insanın emek hakkını mutlaka korumak ve desteklemek mecburiyetindeyiz'' dedi.