BIST 9.645
DOLAR 32,51
EURO 34,89
ALTIN 2.434,25
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Bağış'a İtalya'dan Liyakat Nişanı

Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı verilecek.

Abone ol
Devlet Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış'a İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı verilecek.

Avrupa Birliği Genel Sekreterliğinden yapılan yazılı açıklamada, İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ''Ufficale''ye sahip Bağış'a, Türkiye-İtalya ilişkilerine yaptığı katkılar ve Türkiye'nin AB üyelik sürecinde sergilediği kararlı tutum ve üstün hizmetten dolayı bu defa İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı ''Commendatore'' verileceği bildirildi.

İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı'nın, 1951 yılından itibaren tevdi edildiği belirtilen açıklamada, İtalya'nın verdiği en saygın ödül olan Liyakat Nişanı'nın edebiyat, sanat ve ekonomi alanlarındaki seçkin kişiler ile kamu ve askeri alanlarda üstün hizmet sergileyen şahsiyetlere verildiği kaydedildi.

Ödülün, Başbakanın önerisi üzerine İtalya Cumhurbaşkanı tarafından çok sınırlı sayıdaki şahsiyete takdim edildiği vurgulanan açıklamada, Bağış'ın, 2005 yılında üstün yetenekleri ve iki ülke arasındaki çeşitli alanlarda önemli temasların gerçekleştirilmesinde sergilediği olağanüstü çabaları dolayısıyla İtalya Cumhuriyeti Liyakat Nişanı ile ödüllendirildiği hatırlatıldı.

Bağış'ın aldığı Liyakat Nişanı'nın, İtalya'nın Ankara Büyükelçiliğinin önerisi üzerine, 2011 yılında ''Commendatore'' düzeyine yükseltildiği bildirilen açıklamada, İtalya Cumhuriyeti Yüksek Liyakat Nişanı'nın Bakan Bağış'a, yarın İtalyan Birliğinin ilan edilişinin 150. yıl dönümüne nedeniyle Ankara Büyükelçiliği'nde düzenlenecek İtalya Milli Günü etkinliğinde verileceği kaydedildi.