BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  GÜNCEL

Eymir Gölü araç trafiğine kapatıldı!

Hafta sonlarını doğa ile iç içe geçirmek isteyen Başkentlilerin uğrak noktalarından biri olan Eymir Gölü’ne “trafik ayarı." Gölün mülkiyet sahibi olan ODTÜ, cumartesi ve pazar günleri Eymir’e araç ile girişi sınırlandıracak.

Abone ol

NESRİN YILMAZ-İNTERNETHABER-ANKARA- BAŞKENTLİLERİN hafta sonlarını geçirmek için yoğun olarak kullandıkları Eymir Gölü, araç trafiğine kapatılıyor.

Gölün yönetimini elinde bulunduran Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), Eymir’de haftasonları yaşanan yoğun araç trafiğine dur dedi. Ankara'lı doğaseverlerin tepkisiyle böyle bir karar alan ODTÜ yönetimi bu kararını gölün girişine astığı bir afişle duyurdu. 13 Nisan’dan itibaren Eymir Gölü’ne haftasonları araçla girilemeyecek.

Araçlar otoparka bırakılacak

Göl Kart sahibi olan Ankaralıların otomobilleri ile giriş yapabildikleri, diğerlerinin ise yaya olarak yararlanabildikleri Eymir Gölü, hafta sonlarında taşıt trafiğine kapatılacak. Yeni uygulama ile Eymir’e gelen Başkentliler, araçlarını TRT ya da Gölbaşı kapılarındaki otoparklara bırakacak. Gölün iç bölgelerine erişim, kapılardan hareket edecek ring otobüsleri ile sağlanacak.


bhppnhccyaakr_m.jpg