BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,84
ALTIN 2.440,26
HABER /  GÜNCEL

PKK itirafçısı cezaevinde ölü bulundu!

Emniyet’te KCK’nın üniversiteleri karıştırma planlarını anlattığı öğrenilen Toygar, cezaevinde asılı halde ölü bulundu.

Abone ol

Terör örgütü PKK/KCK’nın gençlik yapılanması içinde yer aldığı iddiasıyla yargılanırken Sincan Cezaevi’nde asılı bulunan Harun Toygar’ın ölümü hakkında savcılık soruşturma başlattı.

Toygar’ın, Emniyet’te KCK’nın üniversiteleri karıştırma planlarını anlattığı öğrenildi. Ancak mahkemede bu ifadeleri reddetti. ‘Avukatı bulunmasına rağmen neden böyle bir ifade verdiğine’ ise cevap veremedi. Mahkeme başkanı da Toygar’ın akıl sağlığının Adli Tıp’a sorulmasına karar verdi. Duruşmadan sonra Toygar cezaevinde asılı halde ölü bulundu.

Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih Coğrafya Fakültesi’nden (DTCF) 14 öğrencinin, ‘terör örgütü PKK/KCK’nın DTCF’deki gençlik yapılanması içerisinde yer aldıkları’ ve bu kapsamda çeşitli suçlara karıştıkları iddiasıyla yargılanmalarına geçtiğimiz çarşamba başlandı. Osman Akşit’i bıçakla yaralamak suçundan yargılanan Harun Toygar, o gece öldü. Toygar’ın cezaevindeki koğuşunda asılı halde ölü bulunduğu bildirildi.

Ancak savcılık Toygar’ın ölümünü şüpheli buldu. Zaman'ın haberine göre, Harun Toygar’ın, Emniyet’teki ifadesinde KCK’nın üniversiteleri karıştırma planlarını ayrıntılarıyla anlattığı öğrenildi. Edinilen bilgiye göre, savcılık ifadesinde de polisteki ifadelerini doğrulayan Toygar, ayrıca Emniyet’in haber elemanı olarak çalıştığını savundu. Toygar’ın bu iddiası, Emniyet tarafından doğrulanmadı. Harun Toygar, çarşamba günü Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada ise savcılık ve Emniyet’teki ifadelerini reddetti. Emniyet’te baskı gördüğünü iddia eden Toygar, ‘Savcılık ifadesi sırasında yanında avukatı bulunmasına rağmen neden böyle bir ifade verdiğine’ ise cevap veremedi. Psikolojisinin bozuk olduğunu ve ilaç kullandığını söyleyen Toygar, olay günü ilaçlarını kullanmadığı için davranışlarının farkında olmadığını belirtti. Sanık avukatları da Toygar’ın psikolojik sorunları bulunduğunu, ne yaptığını bilmediğini belirtti. Bu beyanları dinleyen mahkeme heyeti, talep olmamasına rağmen Toygar’ın akıl sağlığının Adli Tıp Kurumu’na sorulmasına karar verdi. Ancak o gece Toygar öldü. Sincan Cumhuriyet Başsavcılığı, olay üzerine soruşturma başlattı. Savcılığın intiharın yanı sıra, cinayet ihtimali üzerinde de durduğu bildirildi.