BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

PKK ne zaman yurtdışına çıkacak?

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, Pirler Parkı Sosyal Tesislerinde sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile bir araya gelerek, çözüm sürecini anlattı.

Abone ol

AK Parti Genel Sekreteri Haluk İpek, "Şu an silahların susması ile ilgili adım başladı. Silahların bırakılıp ülke dışına gidilmesi ile ilgili süreç arkasından gelecek ki zannediyoruz bu ağustosun sonuna doğru tamamlanmış olacak" dedi.

AK Parti olarak iktidara gelmeden önce parti programına terör sorunu ile ilgili çözüm önerilerinin yazıldığını belirten İpek, bugüne kadar ana dilde savunma, seçimlerde ana dilde propaganda, olağanüstü halin kaldırılması, TRT Şeş, üniversitelerde farklı dil ve lehçelerde enstitüler kurulması gibi birçok alanda adımlar attıklarını söyledi.

Uzun süre Türkiye genelinde demokratik adımları attıklarını anlatan İpek, "Son olarak çözüm sürecinde inşallah halkımızın büyük desteği ile bunu başarmak için çok büyük, önemli bir adım atıyoruz. Geneli itibarıyla kamuoyu ile paylaşıldı" diye konuştu.

Oluşturulan akil insanlar heyetinin halkı doğru bilgilendireceğini, halkın duygu ve düşüncelerini alacaklarını ve kanın durması adına sürecin sağlıklı işlemesi için gerekli adımları atacaklarını bildiren İpek, şöyle devam etti:

"Şu an silahların susması ile ilgili adım başladı. Silahların bırakılıp ülke dışına gitmeleri ile ilgili süreç arkasından gelecek ki zannediyoruz bu ağustosun sonuna doğru tamamlanmış olacak. Bunun akabinde demokratik adımların atılması ile ilgili, ki bugüne kadar zaten biz onu programımızda yazdığımız şekilde 11 yıldır işletiyoruz. Bundan sonra çok daha hızlı bir şekilde bu işleyecek ve arkasından tüm ülkede normalleşmenin olduğu bir süreci yaşayacağız. İnşallah akan kanın durması hep birlikte bu çalışmalarımızla sağlanmış olacak."

İpek, çözüm sürecine yönelik milletin yoğun destek verdiğini ifade ederek, "Türkiye genelinde yüzde 58 gibi bir destek var. Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da çok daha yüksek, yüzde 84'lerde. İç Anadolu'da yüzde 61'lerde bir destek var. Bu destek sürekle artarak devam ediyor. İnşallah 30 yıldır akan kanı durdurmak hepimize nasip olacak" diye konuştu.

İpek, çözüm sürecine medya ve tüm siyasi partilerin destek vermesi gerektiğini sözlerine ekledi.