BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,15
ALTIN 2.468,80
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Eylem Tok'tan sınırları zorlayan bir roman

“Kaybedecek hiçbir şeyi kalmayan her şeyi göze alabilir!”

Abone ol

Fonda, Türk’ün Kürt’ün, Alevi’nin Sünni’nin, sağcının solcunun aynı çaresizlikle yüzleştiği bir minik Türkiye...

Bu örselenmiş mahallede “hayatta kalmak” için çabalayan küçük insanlar... Ve “nizamı sağlamak” için piyon harcamaktan çekinmeyen devlet güçleri!

Toplumsal adaletsizliğin inancı sağlam olmayan bir insanda yaratacağı ahlak erozyonunun boyutları ne olabilir? Hep ezilen hep kaybeden, en sonunda Tanrı’nın adaletini sorgulamaya hak kazanır mı? Devletin ve iktidarın, Tanrı’nın yeryüzündeki sureti olduğuna körü körüne inanmak masumiyet midir?

başliksiz-1.20140508163424.jpgEylem Tok, toplumsal gerçekçi yeni romanıyla karşımızda. Haksızlığa verilen insani tepkileri sert ve aracısız aktarıyor Tok.

Sınırları zorluyor, sıra dışı kalemiyle bu kez, unutulmuş semtlerin üstü çizilmiş gençlerini konuşturuyor. Hırpalanmış, hor görülmüş, kökünden koparılmış insanların “yırtmak” için neler yapabileceğini gözler önüne seriyor.

Yoksunluğun ve değersizliğin kol gezdiği İstanbul’un “en tehlikeli” mahallesinde, suç, şiddet ve uyuşturucu girdabının ortasında çocukluk arkadaşı üç bitirim delikanlı... Peşpeşe işlenen ve devletin parmağı olduğundan şüphelenilen 9 seri cinayetle birlikte akıllara durgunluk veren bir olay örgüsü... Ve çaresizlik örgüsünün ölüm sessizliğiyle atılan ilmekleri: Gizli servisin maşa tetikçileri, ideolojik piyonlar, sansasyon peşinde koşan gazeteciler, ezildikçe erkekleşen erkekler...

Babadağlı Yusuf kendini inançlı zanneden, karısını seven ama döven, harama el sürmeyen ama sürekli esrar içen bir yarı şizofren... Deli Hamza çocukluğunu hiç bilmemiş, “büyümek” için gizli servisin emrine girmiş bir ağır abi. Ve Taykurt... Varoşun pisliğinden kurtulmak için kapitalist sistemin entelektüel promosyonunu yapan başarılı bir şair-reklâmcı. Önce masumdular tüm çocuklar gibi. Kirlenmek ve kirletmek istemediler.

Vücutlarını birbirlerine siper edebile'cek kadar harbi bu üç canciğer, makûs yazgılarını değiştirmek istediler!

Ama bilmiyorlardı ki kader cilvelidir. Bazen ağlarını öyle örer ki, birbiri için ölebilecek insanlar birbirlerini öldürebilirler!

ALLAH’IN PİYONLARI
Eylem TOK
Destek Yayınları
400 syf.
24 TL