BIST 10.046
DOLAR 32,35
EURO 34,55
ALTIN 2.376,25
HABER /  GÜNCEL

Rasmussen Rusya’yı yalancılıkla suçladı

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Ukrayna’nın sınırında bulunan Rus askeri güçlerinin geri çekildiklerine dair herhangi bir işare...

Abone ol

NATO Genel Sekreteri Anders Fogh Rasmussen, “Ukrayna’nın sınırında bulunan Rus askeri güçlerinin geri çekildiklerine dair herhangi bir işaret yok” diye konuştu.
Rasmussen Polonya’ya düzenlediği 2 günlük ziyaret kapsamında Polonya Başbakanı Donald Tusk ile görüştü. İkili görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Toplantıda açıklama yapan Rasmussen, “Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askerlerini çektiğine dair herhangi bir işaret görülmedi. Emin olun askeri güçlerin çekildiğine dair bir kanıt bulursak onları ilk ben karşılayacağım” dedi ve sözlerine “Ukrayna’daki krizin bittiğini söylemek için çok erken. Umuyoruz ki Putin’in sözleri daha olumlu bir senaryonun belirtisi olur” diyerek ekledi.
Rasmussen’in açıklamasının ardından Rusya Dışişleri Bakanı twitter hesabından, “Gözleri görmeyen kişilere uyarımız Başkan Putin’in 7 Mayıs’ta yaptığı açıklamayı takip etmeleridir” diye tweet attı. Tweet’in Rasmussen’e sorulması üzerine “Hayır. Gayet güzel görüyorum” cevabını verdi.
ABD ve NATO yetkililerinin açıklamasına göre Rusya Ukrayna sınırına 40 bin kişilik askeri birlik yerleştirmiş durumda. Buna karşı NATO üyesi 28 ülke bölgedeki savunmayı güçlendirmek için savaş gemileri, savaş jetleri ve asker göndererek önlem aldı.
(İHA)