BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Evlilik maillerine sakın kanmayın!

Bulgaristan'dan cep telefonu kullanıcılarına ulaşarak para koparan dolandırıcılar bu sefer ülke değiştirdi.

Abone ol

Bulgaristan'dan cep telefonu kullanıcılarına ulaşarak para koparan dolandırıcılar şimdi de Yunanistan üzerinden çalışmaya başladı. Aynı arkadaş grubuna gelen e-posta ile olayın bir dolandırıcılık olduğunun farkına varanlar, sikayetvar.com'a durumu ilettiler ve vatandaşları uyardılar.

SAKIN PARA GÖNDERMEYİN

Şikayetlerde "Sahte evlilik teklifine kanmayın. İnandırıcı olabilmek için türbanlı kızların fotoğraflarını kullanan dolandırıcılar, e-posta ya da telefon ederek dönüş yapanlardan para koparmaya çalışıyor. Kızın güzelliğine kanmayın. Evlenmek istediğini söyleyen Yunanistan'da yaşayan kızın maili birkaç arkadaşımıza da geldi. Gelen ad ve mail adresi değişebiliyor. Yunanistan'dan evlenerek Türkiye'ye gelmek istiyorum, ama param yok, annem için ameliyat parası gerekiyor ya da üvey baba yanında kalıyorum diyerek sizden para isteyerek dolandırmaya çalışacaktır. Sakın para göndermeyin" dediler.

Sahte Evlilik Mesajları Söz konusu e-posta'larda kendilerini Yunanistan'da yaşayan Türk kızları olarak tanıtan dolandırıcılar, evlenme teklifinde bulundukları kişilere, "+30" ya da "0030" ile başlayan cep telefonu numaraları veriyor.