BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Gürsel Tekin gazı yedi, panzere çıktı!

Bugün günlerden Silivri. Asrın davasında sona yaklaşılıyor. Ergenekon sanıklarını desteklemeye gelen kalabalık ve güvenlik güçleri arasında yaşanan müdaheden etkilenen Gürsel Tekin yaşananları İnternethaber'e anlattı.

Abone ol

NESRİN YILMAZ/İNTERNETHABER-ANKARA- Ergenekon davasının görüldüğü Silivri Cezaevi önünde bekleyen grup ile jandarma ekipleri arasında arbede yaşandı. Jandarma ekipleri gruba biber gazıyla müdahale ederken, arada kalan CHP'li Gürsel Tekin zor anlar yaşadı. Tekin panzerin üzerine çıkıp ortalığı sakinleştirmeye çalıştı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, Ergenekon Davası'nın görüldüğü Silivri Cezaevi'nin önündeki gerilimi anlattı. Askeri panzerin üstüne çıkarak hem kalabalığa hem de asker ve polise seslenen Tekin, "Herkes sakin olsun" dedi.

İNSANLAR DEMİR YIĞINLARININ ALTINDA KALABİLİRDİ

Güvenlik güçleri yaşanan kargaşaya biber gazıyla müdahale edince milletvekilleri de gazdan etkilendi. Gazdan etkilenen, halkı ve güvenlik güçlerini sakinleştirmek için panzer üzerine çıkan Gürsel Tekin yaşananları İnternethaber.com'a anlattı:

"Yüzbinlerce insan gibi biz de bugün duruşmayı izlemeye giderken ne yazık ki bir tatsızlık oldu ve biber gazı sıkıldı. Çok sayıda yaşlı insan var. Benim kolumda sayın Apaydın'ın eşi vardı, bu insan 75 yaşında. Biber gazından biz bile etkileniyoruz, 75 yaşındaki insan nasıl dayansın. Bu olay üzerine oradaki yetkililerle görüştüm. Yaptıklarının doğru olmadığını söyledim. Nasıl müdahale edebilirim diye düşündüm, panzerde megafon vardı, komutana, sükunetli bir ortam oluşabilmesi için panzerleri geri çekmesini söyledim, biber gazından vazgeçmelerini söyledim. Komutan sağduyulu davrandı. Aksi taktirde çok ciddi sorunlar çıkabilirdi, çünkü demir yığınları arasında onlarca insan sıkıştı ama öncelikle komutana hoşgörüsünden dolayı çok teşekkür ediyorum."

Davadan bugün bir sonuç çıkmayacağını da söyleyen Tekin, "avukatlara da söz verilmeyince hakim de duruşmaya ara verdi" dedi.