BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  GÜNCEL

Başbuğ ne kadar zayıflamış yazık!

Ergenekon Davası'nın karar gününden yansıyan bir görüntü izleyici sıralarında bu söze döküldü. O görüntü Başbuğ'a aitti.

Abone ol

İNTERNETHABER - (DETAY HABER) - 4 yıldır devam eden Ergenekon Davası'nda artık sona gelindi. Duruşmanın final gününde objektiflere çok ilginç görüntüler yansıdı.

Bu görüntülerden biri eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'a aitti. Bir çok duruşmaya katılmayan Başbuğ karar duruşması için salona geldiğinde onu görenler şaşırdı.

Bu şaşkınlığın sebebi Başbuğ'un kilo vermesiydi. Bunu da izleyici sıralarından "Ne kadar zayıflamış yazık" diye seslenenler dillendirdi. Başbuğ ve sanıkları izleyiciler ayakta "Türkiye sizinle gurur duyuyor" sloganları arasında alkışlarla karşıladılar. Başbuğ da bu alkışlara alkışla karşılık verdi.

EL ELE GELDİLER

Duruşmaya davanın başından beri cezaevinde kader arkadaşlığı yapan Mustafa Balbay ile Tuncay Özkan elele geldi. Hatırlanacağı gibi Balbay ile Özkan bir ara aynı koğuşu paylaşmışlar ancak daha sonra ayrı odalara alınmışlardı.

Özkan salona dönerek, “Adalet istiyoruz" diye bağırdı. Bunun üzerine salondakiler ‘adalet istiyoruz’ sloganını attı.

DIŞARDA KIRMIZI İÇERDE BEYAZ

Duruşma salonunda izdiham sebebiyle çıkan olaylar sonrası bir çok kişi dışarı çıkarıldı. Dışarda kalanlar "Kırmızı" sloganı atarken içeriden ise karşılık olarak "beyaz" sloganı atılıyor.

TARIK AKAN DIŞARDA KALDI

Sanıklara destek vermek için Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nde gelen Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bülent Kayabaş ve Ali Sirmen'in aralarında bulunduğu sanatçılar duruşma salonuna giremedi.

MEDYAYA TEPKİ

Ergenekon davasını canlı olarak vermek için Silivri'de bulunan televizyon kanallarının bir kısmı saldırıya uğradı. Canlı yayın araçlarına pet şişe atan grup, gazetecileri 'Ergenekon haberlerine yeterince' yer vermemekle suçladı. Bazı basın mensupları saldırıya uğramamak için kurumlarının logosunu çıkartmak zorunda kaldı.