BIST 10.739
DOLAR 32,26
EURO 34,93
ALTIN 2.428,55
HABER /  DÜNYA

Evine uydu parçası düştü!

Rusya'da geçtiğimiz hafta fırlatıldıktan kısa süre sonra düşen iletişim uydusu Meridian'ın parçalarından biri bir eve çarptı

Abone ol

Rusya'da geçtiğimiz hafta fırlatıldıktan kısa süre sonra düşen iletişim uydusu Meridian'ın parçalarından biri Sibirya bölgesi Novosibirsk kentinde bir vatandaşın evine çarptı.

TİTANYUM TOPUNUN ALTINDA KALACAKTI

Rus basınında yer alan bilgilere göre odun almak için birkaç dakika önce evinden çıkan vatandaş, gökyüzünden düşen 5 kilogram ağırlığındaki titanyum topunun altında kalmaktan son anda kurtuldu.

Cuma günü Plesetsk uzay merkezinden fırlatılan iletişim uydusu kalkışından birkaç dakika sonra Sibirya'nın Tobolks bölgesine düştü. Uydunun sekiz parçasının ise yaklaşık 100 kilometrelik alana yayıldığı kaydedildi.

Vagaitsevo kasabasında sakin yaşamını sürdüren hane sahibi Andrey Krivorukov ise yaşadıklarına inanamıyor. Rus televizyonlarına yaptığı açıklamada büyük bir gürültü duyduğunu, sonra da evinin çatısının çöktüğünü gördüğünü söyledi.

Evinin çatısına hızlı bir şekilde tırmandığını ve ne olduğunu anlamaya çalıştığını ifade eden Rus vatandaş, "Baktım büyük bir delik oluşmuş. Bir de metal bir cisim" açıklaması yaptı.

Şehir yönetimi Rus vatandaşa evinin tamir edileceği ve zararlarının da tazmin edileceği sözü verdi.