BIST 9.900
DOLAR 34,10
EURO 38,09
ALTIN 2.875,03
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP'li Akif Hamzaçebi duymasın

Emekli vekil maaşlarına kıyak düzenlemeler içeren yasada imzası olan CHP'li Tanju Özcan, parti yönetimine isyan etti.

Abone ol

Milletvekillerinin maaşlarına zam getiren öneride imzası bulunan CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, kendisinin ‘günah keçisi’ ilan edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Vatan’a konuşan Özcan, “PM toplantısındaydım, Grup Başkanvekilimiz Akif Hamzaçebi beni arayıp Meclis’e çağırdı. İmza at dedi attım... Ne olduğunu ertesi gün basından öğrendim. Grup Başkanvekiline ‘hayır’ mı deseydim?” diyerek kendisini savundu.

Emekli milletvekillerine zam artışı yapan düzenlemeye onay veren iki CHP'liden biri olan Özcan o süreci şöyle anlattı: 

KİMSE 'İMZANI ÇEK' DEMEDİ

“Parti Meclisi toplantısındaydım. Akif Hamzaçebi beni aradı, Genel Kurul’a çağırdı. Dedi ki ‘Gruplar anlaştık, emekli vekillere zam yapmak için anlaştık. Cumhrubaşkanı maaşına endeksleteceğiz’. Ama önergenin Başkanlık Divanı üzerinden geleceğini söyledi. ‘Neden ben imza atıyorum?’ dedim. ‘Sen emekli değilsin, diğer arkadaşlar emekli, yanlış anlaşılır’ dedi. Ben de ‘imzalarım’ dedim. ‘Ayrıntıları konuşuruz’ dedi... Ama Akif Bey İstanbul’a gitmiş, AKP’liler aradı, ‘buyrun gelin’ dedi. Akif Bey’in bana anlattığı şekilde düzenleme olduğundan imzamı attım. 

Saat 20.00 sularında Emine Hanım geldi, ‘AKP’nin size söylediği bu muydu?’ dedi. Ben de ‘Sizi rahatsız eden birşey var mı?’ dedim. Emine Hanım da 4 saat boyunca Genel Kurulda’ydı, bana kimse ‘anlaştığımız belge değil, yanlış belge imzanı geri çek’ demedi.

Neden rahatsızlık duyduklarını anlamadım. Beni bu düzenleme hiç etkilemedi. Dün de 2031’de emekli olacaktım, yasa çıkınca da 2031’de emekli olacağım. Benimle ilgili bir yasa değil. Yazılanları çizilenleri oylamadan ayrıldıktan sonra basında duydum. Ben imza atmak için görevlendirildim. Koordinasyonsuzluk var herhalde... Üzüldüğüm şu; örgütten geldim. Bolu’da çok zor durumda kaldım. Hiç maaşım artmamasına rağmen, Genel Başkanı disipline vermiş görüntüm var... Kötü adam ben oldum, çok üzüldüm. Bu olayın sessiz kalıp kapanmasına izin vermeyeceğim.”