BIST 10.267
DOLAR 32,28
EURO 34,80
ALTIN 2.413,13
HABER /  GÜNCEL

Ev meselesi tartışması kanlı bitti!

Bursa'da, oturdukları evi çocuklarına pay etme meselesinden çıkan tartışma kokrunç bir şekilde son buldu

Abone ol

Bursa'da, oturdukları evi çocuklarına pay etme meselesinden çıkan tartışmada 55 yıllık karısını evdeki tarihi kamayla öldüren 81 yaşındaki sanık, ömür boyu hapis cezasına çarptırıldı.

Olay, geçtiğimiz Eylül ayında Tayakadın Mahallesi Ürünlü Caddesi'nde ikamet eden Yıldız ailesinin evlerinde yaşandı. İddiaya göre 9 çocukları bulunan Gülten Yıldız (72) ile eşi Selami Yıldız (81) miraslarını çocuklarına pay etme konusunda tartışmaya başladı. Aşırı alkollü olduğu öğrenilen Selami Yıldız, tartışma sırasında eline geçirdiği örgü şişiyle yaraladığı karısına ardından da evde hatıra olarak bulunan tarihi hançeri sapladı. 7 yerinden yaralandığı ve boğazının kesildiği öğrenilen Gülten Yıldız, olay yerinde hayatını kaybetti. İhbar üzerine olay yerine giden polis, 55 yıllık karısını katleden Selami Yıldız'ı gözaltına aldı.

4. Ağır Ceza Mahkemesi'nde, "Eşini öldürmek" suçundan müebbet hapsi istenen 81 yaşındaki Selami Sıldız, son kez hakim karşısını çıktı. Duruşmaya tedavi gördüğü Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden getirilen yaşlı sanığın ayakta durmakta zorlandığı ve konuşmakta güçlük çektiği dikkat çekti.

Selami Yıldız, eşinin mallarının tapularını çocuklarına yaptığını, kendilerinin ise kirada yaşadığını bu yüzden aralarında tartışma çıktığını söyledi. Yıldız, "Tartışma sırasında bana kızıp duvarda asılı bıçağı kılıfından çıkartıp bana saldırdı. Bıçağı elinden zor aldım. Bana, (Sen artık ne beni ne de çocuklarımı seviyorsun, sana bunun hesabını soracağım) diyerek takrar saldırdı. Ben de ayağa fırladım, kendimi savunmak istedim ancak sonra neler olduğunu hatırlamıyorum" diye konuştu.

Mahkeme, Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden akıl ve ruh sağlığının yerinde olduğu yönünde rapor gelen sanığı, "Kasten adam öldürmek" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırdı. Bu caza ise duruşmadaki iyi hali sebebiyle ömür boyu hapis cezasına çevrildi. Selami Yıldız'a olayda kullanılan kullandığı kama sebebiyle ayrıca "6136 sayılı Ateşli Silahlar Kanunu'na muhalefet" suçundan 5 ay hapis ve 400 lira da adli para cezası verildi.