BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Ünlü sanatçı AK Parti'den aday adayı!

Ünlü aktör Kaan Girgin siyaset sahnesinde

Abone ol

İNTERNETHABER- 12 Haziran'da yapılacak seçimler için partilerin aday adayları teker teker belli oluyor. Spor ve sanat camiasından ünlü isimler siyaset sahnesine soyunuyor. İşte sanat dünyasının ünlü isimlerinden Kaan Girgin de onlardan biri. AK Parti'den aday adayı olduğunu açıklayan Kaan Girgin, neden siyasete girdiğini, neden AK Parti dediğini ve hedeflerini İNTERNETHABER'e anlattı. İşte ünlü yıldızın AK parti'den aday adayı olma nedeni...


AK Parti'nin yeni yüzlerinden sanatçı Kaan Girgin, ailesinin desteği başta olmak üzere sanat camiasının isteği ile siyasete soyunduğunu belirtiyor.

Siyaset sahnesinde demokrasi savaşı vermenin en büyük ideali olduğunu belirten ünlü sanatçı, her ne şart altında olursa olsun demokrasiyi korumanın önemine dikkat çekiyor. "Halkımızın tercihlerine müdahale etmek isteyenler statüko içerisine girmiş olurlar, sandıktan çıkan tercihe saygı halkımıza saygıdır, hem bu tercihe saygısızlık edip hem de nasıl sine-i millete sığınırsınız? diye de soruyor.

Bürokrat bir ailenin tek çocuğu olan Girgin' in babası Prof.Dr. Atilla Girgin basın camiası ve üniversitenin de aşina olduğu bir isim. Baba Girgin, Anadolu Ajansı Genel Müdürü olarak görev yaptığı yıllarda birçok başbakan ile çok yakın çalıştı.

"Babamın geç saatlere kadar çalışması adeta aile yadigarı olarak bana kaldı" diyen sanatçı, uygun görüldüğü takdirde bu mesaisini meclise taşıyacağını belirtti.

Geleceğe yegane mirasımız "Demokrasi"




Dabbe filminin çekimleri esnasında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ile tanışan ve kişiliğinden etkilenen Girgin, "öncelikle Başbakanımız sayın Erdoğan' ın liderliğine olan inancım bu kararı almamda en büyük etkendir" dedi.

Kaan Girgin, halkına inancını ise şu sözlerle dile getiriyor; asırlardır beraberce yaşamış ülkemiz halkı bu güne kadar barış içerisinde nasıl yaşadıysa bu günden sonrada yaşayacaktır. Türkiye, bu mozaiğe hakkaniyetle ev sahipliği yapabilen yegane ülkedir.

Biz bir evde yaşayan koskocaman bir aileyiz diyen Girgin, inançlarına kendilerini adamış değerlerin asılmadığı bir ülke için tüm benliğimle demokrasiye inanıyorum diyor.

Sanatçıların sorunlarını çözeceğiz

Siyasete atılmadan evvel sanat camiasındaki yakın arkadaşları ile görüşen Girgin arkadaşlarından destek almış. "Siyasette bir sanattır sadece sahnemi değiştiriyorum" diyen başarılı aktör, "AK Parti'nin sanata ve sanatçıya verdiği önemi özellikle vurguluyor. Yeni telif yasası ile korsanla mücadelede dev bir adım atıldı, özel tiyatrolara ve kültür mirası olan geleneksel sahne ve el sanatlarına cumhuriyet tarihimizin gördüğü en büyük destek AK parti hükümeti döneminde sağlandı. 2006 yılında Şişli ilçe teşkilatına üyelikle dâhil olduğum AK parti çatısı altında sanat camiasının sorunlarını çözmek için gayret göstereceğim" dedi.