BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Euro 2012: Son finalist İtalya

Turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 2-1 yenen İtalya finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Abone ol

Euro 2012'de yarı final maçında turnuvanın favorilerinden Almanya'yı 2-1 yenilgiye uğratan İtalya finalde İspanya'nın rakibi oldu.

Varşova Ulusal Stadı'nda oynanan maçta İtalya'nın gollerini 20 ve 36. dakikalarda Mario Balotelli kaydederken, Almanya'nın tek golü maçın son dakikalarında kazanılan penaltı vuruşunu gole çeviren Mesut Özil'den geldi.

İtalyanlar, Almanya karşısında hiçbir resmi turnuva maçını kaybetmemişlerdi; dünkü maçın ardından bu üstünlüklerini sekiz maça taşımış oldular.

Maç öncesinde Almanların, kendilerinden daha az dinlenmiş olan İtalya karşısında daha baskın ve etkin olmaları bekleniyordu ama bu beklenti gerçekleşmedi.

Henüz maçın başları oynanırken, bir yan topta oluşan karambolde Hummel'in volesini engelleyen önce Buffon, sonra da çizgi üzerinde Pirlo oldu.

Almanların daha etkin oynadıkları ilk 20 dakikada golü bulan ise İtalyanlar oldu.

Turnuvanın yıldızlarından Andrea Purlo sol kanatta Alman kalesine doğru ilerlemekte olan Chiellini'yi, Chiellini'de Antonio Cassano'yu topla buluşturdu. İtalyan oyuncu da kale sahası üzerindeki takım arkadaşı Balotelli'yi. Manchester City'nin yıldızı topu kafayla göndermekte zorlanmadı.

Gol İtalyanları biraz daha rahat ve sabırlı oynamaya sevkederken, turnuvanın sürpriz ekibi sabırlı oyununun ödülünü 36. dakikada aldı.

Sami Khedira'nın Almanya adına rakip kale önünde gole çok yaklaştığı pozisyonun dönüşünde İtalya 2-0 öne geçti. Montolivo'nun, Alman savunmasının arkasına attığı uzun topla Lahm'dan daha hızlı hareket ederek buluşan Balotelli, topu sert ve usta bir vuruşla Alman filelerine gönderirken, Almanlar için de tırmanmaları gereken zorlu bir yokuş yaratıyordu.

İlk yarı İtalyanların üstünlüğüyle kapanırken, genel beklenti Almanlar için hâlâ bir umut olduğu yönündeydi.

Ancak Almanlar karşısında ikinci yarıda İtalyanların alan daraltan ve hızla hücuma çıkma üzerine oturan stratejisi sonuç verdi.

Almanlar pozisyon bulmakta zorlanırken, İtalyanlar Marchisio ve Antonio di Natale'le etkili ancak golle sonuçlanmayan kontraataklar gerçekleştirdiler.

Sonunda İtalyan ceza sahası içinde oluşan bir karambolde savunma oyuncusu Balzaretti'nin topa elle müdahale ettiği gerekçesiyle verilen penaltı kararını Mesut Özil gole çevirdi.

Ancak kalan 1.5 dakika Almanlar için bile mucize yaratmak için yeterli değildi ve maçın son düdüğü İtalyanların finalde İspanyolların rakibi olduğunu ilan ediyordu.