BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Euro 2012 C Grubu ikinci maçları bugün

İtalya, grup lideri Hırvatistan'a karşı sahaya çıkarken, İrlanda da İspanya'dan 3 puan alıp grupta yükselmeye çalışacak.

Abone ol

Euro 2012'de C Grubu'nun ikinci maçları bugün oynanıyor.

İtalya ilk maçında İrlanda Cumhuriyeti'ni 3-1 yenerek liderliğe yükselen Hırvatistan'la karşı karşıya gelirken, turnuvanın favorilerinden İspanya da İrlanda Cumhuriyeti karşısında şampiyonadaki ilk üç puanını almak için mücadele edecek.

Grubun favorilerinden İtalya ve İspanya ilk maçlarında 1-1 berabere kalmışlardı.

İtalyanlar, son Dünya ve Avrupa şampiyonu karşısında etkili bir savunma yapmakla kalmamış; orta saha ve forvet hattıyla yarattıkları tehlikelerle şampiyonada iddialı olduklarını ortaya koymuşlardı.

Hırvatistan ise, İrlanda karşısında yüksek toplarla tehlikeli olabildiklerini gösterdi.

Hırvatlar, eleme grubundaki maçlarında kaydettikleri gollerin yüzde 43'ünü (23 golden dokuzunu) kafayla atmıştı.

İtalya ise İspanyollarla birlikte turnuvanın fiziki bakımdan en zayıf oyuncu ortalamasına sahip.

İspanya’nın teknik direktörü Vincente Del Bosque, İtalya’yı da şaşırtacak biçimde normalde kullandığı forvet oyuncuları Alvaro Negredo, Fernando Torres ve Fernando Llorente’yi Pazar günü kullanmamıştı. Del Bosque, bu maçta da alışılmışın dışında bir yapıları olacağını açıkladı.

İrlanda ise İspanya maçına girerken Hırvatistan karşısında sergilediği performanstan çok daha iyisini ortaya koymak zorunda. İrlanda’nın başındaki Giovanni Trapattoni’nin takımının İspanyollar tarafından boğulmaması için 5 oyuncuyu orta sahada tutup bir forvet oyuncusundan vazgeçmesi bekleniyor.