BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den Leyla Zana'ya destek!

Hükümetin Kürtçe seçmeli ders kararı yankı uyandırdı. Tartışmalara AK Parti Genel Yardımcısı Hüseyin Çelik de katıldı.

Abone ol

Kürtçe seçmeli dersin Kürtçü ve Türk ırkçıları rahatsız ettiğini savunan Çelik, "İsteyen istediği dersi alabilir. Çocuğunun adını ister Suzan koy, ister Zozan koy" diye konuştu.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

TÜRK VE KÜRT IRKÇILARI RAHATSIZ ETTİ

İktidar ve ana muhalefet partisinin birlikte çalışabiliriz mesajı vermesinin son derece önemli olduğunu söyleyen Çelik'in hedefinde Kürtçe seçmeli dersi beğenmeyen BDP'liler ve PKK yandaşları vardı:

Kürtçe seçmeli ders Kürtçü ve Türkçü ırkçıları rahatsız etti. Hayati karardır. Başarılı olması yönünde gayret göstermelidir. Kürtçe dersi etnik kökene hapsetmemek gerekiyor. Hükümetimiz ana dil kullanımındaki engelleri ortadan kaldırılmıştır.

İSTER SOZAN KOY İSTER ZOZAN KOY

Bu ülkenin yüzde 99’u Müslüman ama Kur’an-ı Kerim öğrenmek seçmeli derstir. Bir kişi Kürt olabilir ama seçmeli ders de almayabilir. Bir Türk de Kürtçe dersi alabilir. Etnik kökene hapsetmemek gerekiyor. İsteyen istediği dersi alabilir. Çocuğunun adını ister Suzan koy, ister Zozan koy.

Anadil seçmeli ders olarak batı ülkelerinde de veriliyor. Pakistanlılar İngiltere’de kendi ana dillerini seçmeli ders olarak alıyor. Öğretmen problemi var, yeterli öğretmen yetiştirilecek. Pilot uygulamalar başlatılacak. Üniversitelerde bölümlerin açılmasına neden olacak. Her olumlu adımın sabote edilmeye çalışılması kabul edilemez.

BÖLÜCÜLER TRT ŞEŞ'TEN DE RAHATSIZ OLDULAR

TRT Şeş 90'lı yıllardaki gibi yayın yapmıyor. Hayat neyse TRT Şeş de o var.  Seçmeli ders illa yabancı dil olacak diye bir şey yok. Bölücüler seçmeli dersten memnun değil. Kürtçe yayın yapan TRT Şeş'ten de rahatsız oldular. 

AK Parti iktidara geldikten 12 gün sonra OHAL kaldırıldı, işkence ve kötü muamele gündemden çıkarıldı. Bunları görmemezlikten geleceksiniz. Bir taraftan da kendi taraftarlarına propaganda yaparken de "biz kan döküyoruz bunun bedeli olarak kıymık kıymık taviz koparıyoruz" diyeceksiniz bu doğru olsaydı 90'lı yıllarda her yıl 5 bin PKK'lı öldürüldü."

SAĞLIKLI OLMAYAN RUH HALİ

Bahçeli'nin iktidar partisini ihanetle suçlamasına ateş püsküren Çelik, MHP'lilerin "Kürt sorunu yoktur" çıkışına tepkiliydi:

MHP ve BDP'yi makul olmaya davet ediyoruz. Sayın Devlet Bahçeli, grup toplantılarında ya hakaret ya da olumsuzluk pompalıyoR. Bahçeli'nin konuşmaları sağlıklı olmayan ruh hali psikolojisinin göstergesidir.  Yüzde 10 oy alan parti Türkiye'yi ben yönetirim tavrında olamaz. Ben bir gün Bahçeli'nin makul bir çizgiye geleceğini umut ediyorum.

YOK DEMEKLE YOK OLMUYOR

Kürtçü bölücüler de yok sayıyor, MHP'liler de böyle bir mesele yok diyor. Yıllarca aleviliği yok saymışsınız yok mu olmuş. Bir şeye yok demekle yok olmuyor. Deve kuşu mantığıdır. Yoksa bu vatandaşın çektiği sıkıntı nedir?"

ZANA'NIN AÇIKLAMALARI

Çelik, Leyla Zana'nın terör sorunun çözümü konusunda yaptığı açıklamalarını önemsediğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: "Leyla Zana'nın bu röportaj kapsamında söylediği her kelimeye, her cümleye şüphesiz ki katılmıyorum ama çoğunlukla söylediklerinin çözüme katkı sağlama ve çözümden yana olma iradesini ifade ettiğini belirtmek istiyorum."

ÖZEL YETKİLİ MAHKEMELER

Çelik, özel yetkili mahkemelerin kaldırılacak olmasıyla ilgili bir soru üzerine de, bu mahkemelerin kaldırılması durumunda terörle mücadele kapsamında yargının elinin zora girmeyeceğini, silahlı terör örgütlerinin yargılanmasının zaafa uğramayacağını savundu.