BIST 10.277
DOLAR 32,33
EURO 34,47
ALTIN 2.393,69
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Etimesgut'a bahar makyajı

Bahar geldi, belediyeler hareketlendi. Ankara Etimesgut Belediyesi kaldırım onarım çalışmalarına başladı.

Abone ol

Etimesgut Belediyesi, ilçenin daha modern bir görünüme kavuşması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çalışmalar kapsamında Etimesgut merkez, Elvankent ve Eryaman bölgesinde sokak kaldırımları yenileniyor.

Yayaların daha rahat yürüyebilmeleri için bordür ve kilit taşı çalışması yapılıyor. Fen İşleri Müdürlüğü inşaat ekipleri, çeşitli nedenlerle zarar gören kaldırımları tespit ederek yayaların can güvenliği açısından daha uygun hale getiriyor.

Hızla devam eden konutlaşma nedeniyle yol ve kaldırımlar sık sık bozulurken, Etimesgut Belediyesi, yol ve kaldırımların onarımı için yoğun mesai harcıyor.

HAREKETE GEÇİYORUZ
Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Etimesgut’un nüfusunun her yıl 5 yılda bir ikiye katlanarak, bir Anadolu ili kadar arttığına dikkat çekerek, şunları söyledi:

“İlçemiz hızla büyüyor. Nüfusu artıyor. Konut sektörünün en hızlı yaşandığı metropol ilçelerin başında geliyoruz. Konutlaşmanın olduğu yerlere yol, su, elektrik, doğalgaz, telefon gibi temel altyapı hizmetlerinin götürülmesi gerekiyor. Bu altyapı hizmetleri götürülürken cadde, sokak ve kaldırımlarımız kazılıyor. Belediye olarak yoğun bir şekilde çalışıp sokak ve kaldırımlarımızı modern hale getiriyoruz. Ekiplerimiz merkez, Elvankent ve Eryaman bölgelerinde çalışmalarını aralıksız sürdürüyorlar.

Önümüzdeki haftalarda çalışma sezonunun başlamasıyla Etimesgut genelinde çok yoğun ve yaygın yol, kaldırım, çevre düzenlemesi, park, bahçe yapımına hız vereceğiz. Temellerini atarak yapımına başlayacağımız yeni inşaatlarımızla Etimesgut yeniden ayağa kalkıp geleceğe yürümeye başlayacak”.