BIST 10.232
DOLAR 32,32
EURO 34,80
ALTIN 2.412,27
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale Zaferi'nin ruhu okullara taşındı

Keçiören Belediyesi okullarda Çanakkale Sergisi açtı. Sergilerle Çanakkale ruhu öğrencilere aşılanmaya çalışılıyor.

Abone ol

Belediye binası önünde oluşturulan platformla Çanakkale Zaferi'ni canlandıran Keçiören Belediyesi, ilçedeki okullarda da sergi açtı.

Türk tarihinde önemli bir yeri bulunan Çanakkale Zaferi'ni farklı bir etkinliğe imza atarak belediye önünde kurulan çadır ve askeri malzemelerle canlandıran Keçiören Belediyesi ilçedeki okullarda da Çanakkale Zaferi ile ilgili sergiler açtı. 100 okulda açılan sergilerle Çanakkale savaşları fotoğraflar, yazılar ve haritalarla anlatılıyor.

Kalaba Lisesi ve Kalaba İlköğretim Okullarındaki sergilerin açılışınıgerçekleştiren Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, ÇanakkaleZaferi'nin şanlı tarihimiz içerisinde ayrı bir yeri olduğunubelirterek, bu destanın özellikle genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini belirterek, "Bu destanın nasıl kazanıldığını, buradanelerin yaşandığını bilmek hepimizin görevidir. Özellikle degençlerimizin Çanakkale'yi çok iyi bilmesi lazım" dedi.

Bütün gençlerin Çanakkale'yi bizzat gidip görmeleri gerektiğini kaydeden Başkan Mustafa Ak, Keçiören Belediyesi olarak orada yaşananları anlatmak için belediye binası önünde kurulan çadırlar, oyuncular ve askeri malzemelerle Çanakkale'yi canlandırdıklarını, bunun yanı sıra okullarda da Çanakkale Sergisi açtıklarını sözlerine ekledi. "Yarınlara kuvvetli adımlar atabilmek için geçmişi çok iyibilmek gerekir" dedi.