BIST 10.277
DOLAR 32,28
EURO 34,79
ALTIN 2.403,37
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Çanakkale şehitleri anmasına büyük ilgi

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce düzenlenen Çanakkale Şehitlerini Anma etkinliği büyük ilgi gördü.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferi’nin yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma programı büyük ilgi gördü.

Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı’nca Kocatepe Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen ve Çanakkale şehitlerinin anıldığı programda, “Gençliğin Gözünden Çanakkale” konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki çocuk kulüpleri, gençlik merkezleri ve aile yaşam merkezlerinin üyeleri tarafından hazırlanan programda; Çanakkale cephesinden görüntülerin yer aldığı sinevizyon gösterisi, Türkülerle Çanakkale konseri, “57. Alay” , “Kınalı Ali” ve “Çanakkale Geçilmez” adlı gösteriler ilgi ile izlendi.

İstiklal Marşı ve ardından Mehter takımı eşliğinde seslendirilen Çanakkale Marşı’yla başlayan program, Çanakkale cephesinden görüntülerin yer aldığı bir sinevizyon gösterisi, 20 ilköğretim öğrencisinin Çanakkale Destanı’nı sözlü olarak seslendirdiği oratoryo gösterisi, öğrencilerin savaşta şehit düşen Kınalı Ali’yi ve 57.Alay’ı canlandırdıkları tiyatro gösterileri, anma programına katılan yaklaşık 1500 kişinin duygulu anlar yaşamasına neden oldu.

“GENÇLİĞİN GÖZÜNDEN ÇANAKKALE”

Büyükşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Adnan Şeker yaptığı konuşmada, “Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğindeki Kurtuluş Savaşımızın başlangıcıdır Çanakkale Savaşı. Çanakkale Geçilmez. Yarınlarımızın teminatı olan bu pırıl pırıl çocuklarımız, bu anlamlı gece için çok güzel gösteriler hazırlamışlar. Öğretmenlerini tek tek tebrik ederken, tüm çocuklarımızın da gözlerinden öpüyorum” dedi.

Daha sonra “Gençliğin Gözünden Çanakkale” konulu kompozisyon ve şiir yarışmasında derece alan öğrencilerin ödül töreni ile süren program, anneleri ile birlikte Çanakkale türkülerini seslendiren ve flüt çalan ilköğretim öğrencilerinin güzel gösterisi ve hep birlikte çektirilen hatıra fotoğrafları ile son buldu.