BIST 9.998
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.438,86
HABER /  EKONOMİ

Eti ekibi turnuva şampiyonu

Eti Great White Sharks, Avrupa FIRST Lego Turnuvası’nın proje şampiyonu oldu.

Abone ol

Türkiye"den 6 takımın katıldığı First Lego Turnuvaları"nda, ETİ Great White Sharks ekibi 18 ülkeden katılan 52 takım arasından birinci olarak "En İyi Proje" ödülünü kazandı.

Çocuklara bilim ve teknolojiyi sevdirmek, yaratıcılıklarını geliştirmek amacıyla 31 ülkede düzenlenen First Lego Turnuvaları"nın Avrupa Açık Şampiyonası Hollanda"nın Eindhoven şehrinde gerçekleştirildi. Şampiyonada büyük bir başarı gösteren Türk takımlarından ETİ Great White Sharks ekibi de “Yayılımcı Deniz Canlıları” adlı projesiyle “En İyi Proje” ödülünü aldı. Takımın sponsoru çocukların gelişimine, yaratıcılığına ve sportmen ruha gösterdiği önemi çeşitli projelere verdiği destekle ortaya koyan Eti oldu.

Bu yıl “Denizlere Yolculuk” teması altında gerçekleştirilen turnuvanın proje kısmında, denizlerin problemleri ile ilgili bir konu seçip araştırarak, çözüm ürettiler ve bu çözümü turnuva jürisine sundular. Deniz kirliliğin önlenmesi, deniz canlılarının korunması üzerine üretilen projeler arasından Eti Great White Sharks ekibinin Yayılımcı Deniz canlıları ile ilgili hazırlamış olduğu proje “En iyi Proje” ödülüne layık görüldü.

Yaşları 10-12 arasında değişen yedi çocuktan oluşan Eti Great White Sharks birinci olan proje hakkında şunları söyledi: “Projenin hazırlık sürecinde "Yayılmacı Deniz Canlıları"nın kendi doğal alanlarında zararsız ama doğal alanı dışına çıkınca yayıldıkları yerlerdeki yerel deniz canlılarının yaşamını etkilediklerini, doğal dengenin bu nedenle bozulduğunu, biyolojik çeşitliliğin yok olduğunu ve ekonomik zararların ortaya çıktığını gördük. Okyanuslarla ilgili en önemli sorun bu değil ama fazla bilinmeyen sorun. Dikkat edilip çözülmezse ileride daha da büyük problemlere yol açabilecek. Onun için bu konuya dikkat çekmek istedik.”