BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,07
ALTIN 2.472,97
HABER /  GÜNCEL

Eteği uzun diye kovuldu

Bir temizlik firması çalışanını, uzun etek giydiği gerekçesiyle işten çıkartma kararı aldı.

Abone ol

Ombudsman ofisi avukatı ise Müslüman kadınların her zaman ayrımcılığa maruz kaldığıını savunarak firmayı dava etti.İsveç ombudsmanı, etnik ayrımcılık yaptığı gerekçesi ile bir temizlik firmasını dava etti.

Çalıştığı işte belirlenen kurallara göre giyinmediğini bahane eden şirket, inançları gereği uzun etek giyen Müslüman kadını işten çıkartmıştı. İş mahkemesi tarafından görülen davada ombudsman, firmadan 18 bin 500 dolar tazminat talep etti.

ETEK KOVDURDU

Temizlik görevlisi, geçtiğimiz yılın ekim ayında İsveç'in güneyindeki Anderstorp bölgesinde faaliyet gösteren bir temizlik firması tarafından işe alınmış ve çalışmaya başladıktan kısa bir süre sonra da işine son verilmişti. İşten çıkarma gerekçesi olarak temizlik firması giydiği uzun eteğin yaptığı işi olumsuz etkilediğini ileri sürmüştü. Firma, temizlik görevlilerinin sadece pantolon giymesi gerektiğini savunurken, temizlik görevlisi kadın ise işe girmeden önce bu düzenleme ile ilgili uyarıldığını fakat dini inancı gereği uzun etek giymeyi tercih ettiğini söyledi.

MÜCADELE EDECEĞİZ

Ombudsman ofisi avukatlarından Eva Hagström, bu olayın giyimlerinden dolayı Müslüman kadınlara yapılan ayrımcılık vakalarından sadece bir tanesi olduğunu belirtti. Hagström, Müslüman kadınların iş hayatında olduğu gibi, günlük yaşantılarında da bu tür problemlerle karşılaştıklarının altını çizdi. Hagström, Ombudsman ofisi olarak bu gibi ayrımcılıkları hiçbir şekilde kabul etmediklerini ve bununla her daim mücadele edeceklerini ekledi.