BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,58
ALTIN 2.388,38
HABER /  DÜNYA

Et ithalatı fiyatları indirmez yükseltir

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, talebin artması ile et fiyatlarında artış beklentisine et ithal etmenin çözüm olmadığını belirterek, ...

Abone ol

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, talebin artması ile et fiyatlarında artış beklentisine et ithal etmenin çözüm olmadığını belirterek, “İthal et çiftçimizi ve köylümüzü ekonomik olarak iyice bitirme noktasına getirir” dedi.
Her yaz dönemi ete talebin arttığına dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkârları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yurt dışından et ithal etmenin çözüm olarak görülmediğini söyleyerek, “Et ithal etmek çiftçimizi ve et üreticilerimize bitirme noktasına getirir. Sadece spekülasyon beklentisi var diye et ithal etmek yanlış bir politikadır. En önemlisi geçmişte yapılan ithal et fiyatları düşürmediği gibi artırmıştır. Köylüye destek sorunu halleder. Yerli hayvancılığın desteklenmesi sorunu çözecek. Yeni bir et ithalatı yapılacağı söylentisi dahi fiyatların yükselmesine, piyasaların dalgalanmasına yetiyor. En önemlisi yeterli miktarda ülkemizde hayvan bulunmaktadır ve et ithal etmeye ve dövizi dışarı çıkarmaya gerek yoktur” açıklamasında bulundu.
(İHA)