BIST 9.717
DOLAR 32,51
EURO 34,94
ALTIN 2.434,54
HABER /  DÜNYA

Uygun’dan MHK’ye mektup

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Merkez Hakem Kurulu tarafından Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların teknik direktörleri i...

Abone ol

Gaziantepspor Teknik Direktörü Bülent Uygun, Merkez Hakem Kurulu tarafından Spor Toto Süper Lig’de yer alan takımların teknik direktörleri ile bir araya gelmek amacıyla düzenlediği toplantıya takımının antrenman programı ve saatlerinin uyuşmamasından dolayı katılamayacağını belirterek, görüşlerini bildiren bir mektubu MHK Başkanı Zekeriya Alp’a gönderdi.
Teknik direktör Uygun değerli başkan diyerek, sözlerine başladığı mektupta şu ifadelere yer verdi:
"Nazik davetinizi almış bulunmaktayım. Öncelikle Türkiye Futbol Federasyonu başkanımıza, yönetimine, TFF Kurullarına ve Faal Futbol Hakemlerimize yeni sezonun hayırlı uğurlu olmasını diler, emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunar başarılar dilerim. Hakemlerimiz için 7 yıldır söylediklerimi yine tekrarlamak isterim. Öncelikle profesyonel hakemlik meslek olmalı ve hayata geçirilmeli, aylık sabit 10-15 bin TL gibi maaşları olmalı. Yönettikleri maçlarda maçın kaderini etkilemeyecek şekilde yönettiklerinde, şuan da maçlardan aldıkları parayı prim şeklinde almaları sağlanmalı, her biri Acıbadem-Medical Park gibi hastanelerle özel sağlık anlaşması yapılıp, aileleri ve kendileri ile birlikte yararlanabilmelidir.

HAKEMLERİN HAKLARI KORUNMALI
Hakem grupları maaşlı antrenör gözetiminde, profesyonel antrenman programları yaptırılarak çalıştırmalıdır. 10 yıldan sonra hayat sigortası elde edilebilmeli. Kademeli artırılarak ta emekli hayat sigortası yaptırılmalı. Her ay 1 bin TL yatırılırsa 45 yaşından sonra her ay 3 bin TL maaş alacağı düşünülebilir. Sendikaya bağlı oda olma hakları korunmalı, federasyon seçimlerinde tamamen bağımsız olarak seçme ve seçilme hakları kazandırılmalıdır. Unutulmamalıdır ki, bir Ufuk Özerten beyefendi sayesinde makus talihi değiştirdiği Faal Futbol Hakemlerimizin geleceğini siz değerli yöneticilerle daha çoğaltılacak şekilde geliştirip Türk ve Dünya Futboluna kazandırabileceğinizi düşünmekteyim. Esaretle Cesaret arasındaki fark sadece C harfidir. Türk Hakemliği Esaretini kırıp Cesareti ile nice Cüneyt Çakırlar yetiştirip, Avrupa ve dünya futbolunun finallerini yönetecek kişileri yetiştirecek sistemi sizler kurabilirsiniz. Herkese selamlarımı sunar sağlıklı, huzurlu, sakatsız ve kazasız bir sezon dilerim.”
(İHA)