BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,92
ALTIN 2.438,27
HABER /  DÜNYA

Almanya’da kaplumbağa ava başlatıldı

Almanya’da bir kaplumbağanın gölde yüzen küçük bir çocuğa saldırması sonrası kaplumbağayı yakalama çalışmaları başlatıldı. <br/>Bavyera eyal...

Abone ol

Almanya’da bir kaplumbağanın gölde yüzen küçük bir çocuğa saldırması sonrası kaplumbağayı yakalama çalışmaları başlatıldı.
Bavyera eyaletine bağlı Oggenrieder Weiher kasabasında meydana gelen olayda, 8 yaşındaki bir çocuğu aşil kirişinden ısırarak 2 yerden kopardığı iddia edilen kaplumbağanın yakalanması için tüm kent sakinleri çalışmalara başladı.
Münihli zoologlar konuyla ilgili yaptıkları açıklamada, Lotti adı verilen 40 santimetre uzunluğunda ve 14 kilogram ağırlığında olduğunu ifade edilen kaplumbağanın çocuğu ısırmış olabileceğini belirtti. Normalde bu tür kaplumbağaların doğal yaşamlarının Güney Amerika olduğunu da kaydeden yetkililer, kaplumbağanın göl sahibi tarafından suya bırakıldığına inandıklarını söyledi. 1999 yılından beri kaplumbağa avının yasak olduğu ülkede şimdilerde ise Oggenrieder Weiher Belediye Başkanı Andreas Lieb, uzman yardımı olmadan kaplumbağayı yakalayabilecek olanlara 1000 Euro ödül verileceğini ifade etti.
(İHA)