BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  EKONOMİ

Altın fiyatları ne olacak? Altın yorumları!

13 Ağustos altın yorumları- Altın fiyatları artacak mı düşecek mi? Altın fiyatları yükselecek mi? Altın fiyatları ne olur? Altın fiyatları 2013 güncel Altın

Abone ol

U

İntegral Menkul (http://www.integralmenkul.com.tr) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Altın fiyatlarında dün Asya piyasası açılış saatlerinde 1313  direncinin aşılarak 1330 seviyelerine ulaşıldığını ve sert yükseliş  hareketinin ardında, Hindistan’dan sonra gelen en büyük altın  talebinin olduğu Çin’de yaşanan yüzde 54’lük Altın talebi artışı  olduğunu görmekteyiz. Talep artışıyla gelen bu sıçrayışla birlikte  haftalardır 20 Doların altında olan Gümüş fiyatları da 21,30  seviyelerine taşımıştır. Gün içerisinde ise ABD'nin mortgagelara gösterge olan 30 yıllık tahvil faizlerinde görülen düşüş Altın  fiyatlarının 1322 Dolar seviyelerinden destek almasına ve sabah mevcut  olan 1332,5 direncinin kırılmasına neden oldu.

Yükselişlerin 1342,5  direncini test ettikten sonra 1330,5 seviyelerine kadar gevşediğini gördüğümüz altın fiyatlarında bu iki fiyat arası sıkışma  gerçekleşebileceğini düşünmekteyiz. Bu sabah itibari ile işlemlerin  1334,1 seviyesinden devam ettiği Altın fiyatlarında,  yatırımcılarımızın bu aşamada olası yükselişlerde 1342,5 - 1344,5 seviyelerinden satış işlemi açmalarını, 1345,5 seviyesinin üstünü stop  seviyesi olarak belirlemelerini, 1330/1332 seviyelerinin ise hedef  seviyeler olabileceği görüşündeyiz.

Bugün açıklanacak olan Euro  Bölgesi Endüstriyel Üretim, Almanya ve Euro Bölgesi ZEW Anketleri ile  ABD'de açıklanacak Perakende Satışlar verileri ile FED Başkanlarından Lockhart'ın konuşması yakından takip edilmelidir

FXTCR ( http://www.fxtcr.com ) Tarafından Hazırlanan  Altın Fiyatları Raporu: 

Perakende Satış Verisi Önemli Dolar endeksindeki değer kaybı sonucunda altın 1322 direncinin  üzerinde tutunarak güçlü bir görünüm sergiledi. Altın, dolardaki düşüş  ve metalin 1,320 doların üzerine çıkmasının alımları artırması  sonrası, son bir ayın en yüksek seviyesine çıktı. An itibariyle 1334,45 seviyesinden işlem gören altın için 1322 desteği oldukça önemli. Bu desteğin üzerinde tutunmayı sürdürdüğü  müddetçe gözünü 1350’lere dikebilir. Ancak aksi takdirde 1322  desteğinin aşağı yönlü kırılması ile birlikte satış baskılarının  artması 1310 desteğinin test edilmesi beklenebilir.

Bugün saat 15:30’da açıklanacak olan ABD Aylık Perakende Satışları  verisi önemli. Verinin beklentilerin üzerinde gelmesi durumunda 1322  desteği test edilebilir.

GCM Menkul Kıymetler ( http://www.gcmforex.com ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

Dünya Altın Konseyinin Cuma günü açıkladığı raporda Satış  pozisyonlarında azalmaların oluştuğunu, belirli dip noktalardan sonra  tekrar toparlanarak yukarı yönlü çıkışların oluşabileceği uyarısı  sonrasında dünyanın en büyük altın fonu ETF’lerde oluşan artan fiziki  talep Altın fiyatlarının haftanın ilk işlem gününde olumlu bir havanın  oluşmasını sağladı. Bu tutum altın fiyatlarını 1343 seviyesine kadar  yükseltti ve şuanda da 1335 seviyesi yakınında hareketlerini  sürdürmektedir, Teknik olarak baktığımızda kısa vadeli olarak 1317 desteğinin  önemli olduğunu, bu destek noktası üzerinde kaldığı müddetçe yükseliş  baskısının devam etmek isteyeceğini ve tepki alışlarını daha öncenin  tepe noktası olarak bildiğimiz 1350 seviyesine doğru taşımak  isteyeceğini söyleyebiliriz.

Ancak şu unutulmamalıdır ki 1350 bariyeri  altında kaldığımız her gün Altın fiyatlarındaki düşüş beklentileri  fiyatlanabilir. Bu bağlamda yükselişlerin devamı için 1350 geçilmesi önemlidir.

NOT: Günlük grafikte İchimoku indikatöründe bulutun üst noktası  olarak gözlemlediğimiz 1338 bariyeri olası dönüşler için satıcıların  iştahını kabartabilir. Bu bağlamda da günlük kapanışa bakarak altın  fiyatlarının son durumunu daha net gözlemleyebiliriz. Dün 1337  seviyesinde günü kapatan altın için bugünün kapanışı da dikkatle takip  edilmelidir. Şu hiçbir zaman unutulmamalıdır ki Altın fiyatları hala  daha orta ve uzun vadeli olarak düşüş baskısına devam etmek  istemektedir.

Pivot 1350 Destek 1328-1317-1305 Direnç 1343-1350-1360

ATIG Menkul Değerler ( http://www.atig.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Bülteni: 

Küresel Merkez Bankaları Genişlemeci Para Politikalarına Hız  Kesmeden Devam Ediyorlar.Haftaya sakin başladığımız dün sonrasında  Euro Bölgesi’nden, İngiltere’den ve ABD’den gelecek olan datalar  küresel piyasalarda volatiliteyi yükseltecek önemde. Enflasyon verilerinin beklendiği İngiltere’de Merkez Bankası Başkanı Carney,  faizleri sabit tutacaklarını, parasal genişleme programının ülkede  işsizliğin %7'ye düşünceye ve istenilen yatırım seviyesine ulaşıncaya  kadar devam edeceğini açıkladı.

Enflasyon verisinin ve ZEW Ekonomik  Kanısı’nın beklendiği Almanya 6 ay vadeli borçlanma ihalesinde 3.5  milyar Euro satış yaparken borçlanma faizi %0.022 oldu ve ihaleye  arzın 1.2 katı talep geldi. Euro Bölgesi için yeni risk olan İtalya’da  ise kamu borcu haziran ayında 600 milyon Euro artarak 2 trilyon 75  milyar Euro’ya yükseldi. Yurtiçi piyasalarda Tuik tarafından açıklanan  sanayi üretim verisinde mevsim ve takvim etkisinden arındırılmış  sanayi üretimi bir önceki aya göre %1,4 arttı. Takvim etkisinden arındırılmış sanayi üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre %4,2  artış gösterirken Ana Sanayi Grupları (MIGs) sınıflamasına göre, 2013  yılı Haziran ayında bir önceki aya göre en yüksek artış %11,9 ile sermaye malı imalatında gerçekleşti. Haziran ayında madencilik sektörü  endeksi %2.1 azalırken imalat sanayi endeksi %5.4 arttı. Hazine ihalelerde rot dahil 5.27 milyar TL borçlandı.  

ALTIN:  Fiyatlardaki gerileme ile fiziki altın talebi son dönemlerin en yüksek seviyelerine ulaşırken Hindistan altın ithalatını 2013 yılında  850 ton ile sınırlamayı planladığını açıkladı. ABD’de  istihdamverilerine odaklandığımız dönemde %6.5 işsizlik hedeflenmiş olsa da önümüzdeki dönemlerde işsizliğin %7’nin altına sarkması ile parasal genişleme sürecinin sınırlanma takviminin belirginleşmesini bekliyoruz.İstihdamın ayda ortalama 180-200 bin artmasını ile 2014  başında işsizlikte %7’ye gerileme yaşanabilir. Amerika Seansında  Perakende Satışlar ile 1325 dolar desteği test edilebilir.

ALB Menkul Değerler ( http://www.albmenkul.com.tr ) Tarafından  Hazırlanan Altın Fiyatları Raporu: 

ALTIN (ABD Perakende Satışlar Verisi İzlenecek)

Dün altında fiziksel talebin arttığı haberleri ve geçtiğimiz hafta  beklenenden iyi gelen Çin ekonomik verilerinin yarattığı iyimserlik  ile yukarı yönlü hareket gördük. Çin’de canlanmaya işaret eden  ekonomik verilerin gelmesi, dünyanın ikinci büyük altın tüketicisi olduğu için altına olan fiziksel talebinin artacağı beklentisini  güçlendiriyor, bunun da altın fiyatlarına destek olduğunu görüyoruz. Bugün ABD perakende satışları verisi ve altına dolaylı yönden etki  edebilecek Almanya ZEW ekonomik güven endeksi verisi altın işlemcileri  tarafından izlenmeli. Teknik açıdan altında yukarı yönlü hareketin devamını görüyoruz,  altında 1347 USD direncinin kırılması durumunda 1355 USD seviyesi,  aşağı yönlü hareketlerde ise 1330 USD destek seviyesinin kırılması  durumunda 1308 USD seviyesi hedeflenebilir.  

Direnç: 1347 - 1355 - 1369 Destek: 1330 - 1308 - 1300