BIST 10.231
DOLAR 32,34
EURO 34,79
ALTIN 2.389,84
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri (1)

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.<br/><br/><br/>Eşini döverek öldürdü<br/>Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Erzinca...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizin için derledik.


Eşini döverek öldürdü
Kadın cinayetlerine bir yenisi daha eklendi. Erzincan’da 3 yıllık evli çift arasında çıkan tartışma ölümle bitti. Bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışmanın büyümesi üzerine Naim A. eşi Eda A.’nın kafasını defalarca yere vurdu. Aldığı darbeler sonucu yere yığılan eşinin öldüğünü anlayan koca, bir süre evin içinde dolaştı ardından akrabalarına giderek olanları anlattı. Eve gidenler talihsiz kadının cansız bedeniyle karşılaşırken, olayı duyan genç kadının yakınları sinir krizi geçirdi. Koca ise polise teslim olurken olayla ilgili soruşturma başlatıldı.


İstanbul’da şafak operasyonu
Narkotik polisi İstanbul’un Maltepe ilçesindeki birçok adrese şafak baskını düzenledi. Eş zamanlı baskın düzenlenen adreslerde arama yapıldı. Özel harekat timlerinin de destek verdiği helikopterli operasyonda bazı şüphelilerin gözaltına alındığı öğrenildi.



Otobüs devrildi: 1 ölü, 41 yaralı
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde tarım işçilerini taşıyan otobüsün devrildi. Kazada 1 kişi hayatını kaybetti, 41 kişi de yaralandı.
Batman’dan Kocaali’ye fındık toplamaya giden tarım işçilerini taşıyan otobüs, buğday yüklü kamyonete arkadan çarptı. Çarpmanın etkisiyle kontrolden çıkan otobüs, karşı şeride geçerek devrildi. Kazada otobüste bulunan 50 kişiden Ercan Özçelik hayatını kaybederken, 41 kişi de yaralandı. Olay yerinde can pazarı yaşanırken, yaralılar hastaneye kaldırıldı. Araçların çekilmesiyle ile trafik akışı kontrollü olarak sağlandı.


İsrail’in yerleşim planı konusunda endişeliyiz”

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Marie Harf, İsrail’in Doğu Kudüs’teki yeni yerleşim planı konusunda endişeli olduklarını söyledi.
Gazetecilere açıklamalarda bulunan Harf, İsrail hükümetinin Doğu Kudüs’te 900 ek konut inşa edilmesinin onaylanmasından dolayı ciddi şekilde endişe duyduklarını belirtti. Yerleşim faaliyetinin devamlılığının meşruiyetini kabul etmediklerini söyleyen Harf, İsrail’in bu açıklamalarının çok hassas bir zamanda geldiğini ifade ederek, İsrail hükümetine konuyla ilgili endişelerini ilettiklerini kaydetti.
Harf, Dışişleri Bakanı John Kerry’nin iki tarafın da barış müzakerelerini baltalayacak faaliyetlerden kaçınması gerektiğini vurguladığını ifade etti.
(İHA)