BIST 9.717
DOLAR 32,53
EURO 34,95
ALTIN 2.437,03
HABER /  GÜNCEL

Esra Elönü bu sözle 'aykırı'lığın suyunu çıkardı

Esra Elönü aykırı olma adına bu kez çok uçtu. 'Ben biraz sert gireceğim' diyen Esra Elönü, 'Muhafazakarlığın dine hakaret olduğunu' iddia etti.

Abone ol

İNTERNETHABER - Muhafazakar kesimin asi kızı Esra Elönü yine tartışma çıkaracak açıklamalara imza attı. Habertürk'teki programda 'Sert gireceğim" diyerek, muhafazakarlığın dine hakaret olduğunu söyledi.

Muhafazakarlığın ve muhafazakar yayınların konuşulduğu Türkiye'nin Nabzı programında yazar Esra Elönü, aykırı çıkışlar yaptı;

"Ben biraz sert gireceğim" diyen Esra Elönü şunları söyledi:

MUHAFAZAKARLIK DİNE HAKARET

-"Muhafazakarlığın dindarlığa ve müslümanlığa hakaret olduğunu düşünüyorum."

-"Ben muhafazakar değilim."

-"Muhafazakarlar neye inanıyorsa ben onların inandıklarına inanmıyorum."

-"Şu andaki muhafazakarların dinle alakası yok."

-"Din, zenginlerin eğlencesi olmuş."

BAŞÖRTÜSÜ TEŞHİRCİLİĞİ

-"Ben bu dergilerde başörtüsü teşhirciliği yapıldığını düşünüyorum. Burjuva kesime hitap ediyor. Muhafazakar kadınlara değil muhafazakar erkeklere yönelik."

-"Çapkınlığı din kılıfı olarak gören bir kesimin içindeyiz. Bir tarafta iffete rotbalans ayarı vermeye çalışan kesim var."

-"Ben moda tabirine de karşıyım çünkü kadınların sömürüldüğünü düşünüyorum. Başörtülü kadınlarda bu tür dergilerde sömürülüyor."

-"Başörtüsü simge filan değil. Başörtüsü dindarlaşma değil sosyallaşme aracı olduğunu düşünüyorum."

-"Şuh kadın imajı kadının kendini aşağılamak olarak görüyorum. Başörtülü kadın böyle olmalı imajı tek sesliliğe doğru gidiyor".