BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,79
ALTIN 2.381,99
HABER /  POLİTİKA

Esnaftan BDP'ye 'çadırını da al git' tepkisi

Barış ve Demokrasi Partisi ile Demokratik Toplum Kongresi tarafından başlatılan 'sivil itaatsizlik' eylemi olaysız sona erdi.

Abone ol

Muş'un Bulanık ilçesinde Barış ve Demokrasi Partisi ile Demokratik Toplum Kongresi tarafından başlatılan 'sivil itaatsizlik' eylemi olaysız sona erdi.

Kaymakamlığın gösterdiği yere çadır kurmamak için direnen BDP'ye ilçe esnafını temsil eden Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya devreye girdi.

Kaya, ilçe esnafının bu tür olaylardan zarar gördüğünü belirterek, göstericilere kaymakamlık tarafından kendilerine gösterilen yerde çadır kurmaları tavsiyesinde bulundu. Kaymakamlık ve emniyetin duyarlılığı sayesinde BDP çadırı gösterilen yerde kurdu.

Muş'un Bulanık ilçesinde Kaymakamlık tarafından kendilerine gösterilen yerde çadır kurmak istemeyen göstericiler Bulanık Devlet Hastanesi ve Kaymakamlık binasının bulunduğu yolu trafiğe kapattı.

İlçede bulunan insan hakları parkına çadır kurmak istediklerini söyleyen ve İlçe Kaymakamının muhatapları olmadığını belirten grup, oturma eylemi yaparken, Bulanık Kaymakamı Ferit Görükmez, göstericilere belirlenen yerde çadır kurmalarını söyledi.

İnsan Hakları Parkına çadır kurmakta ısrarlı olan göstericilere dağılmamaları halinde müdahale edeceklerini belirten Kaymakam Görükmez, yapılan eylemin yasal olmadığını hatırlattı. X

Daha sonra Bulanık Esnaf Kefalet ve Kredi Kooperatifi Başkanı Yakup Kaya devreye girerek, güvenlik güçleri ve göstericiler arasında uzlaşma sağlamak istedi. Başkan Kaya, ilçe esnafının bu tür olaylardan zarar gördüğünü belirterek, göstericilere Kaymakamlık tarafından kendilerine gösterilen yerde çadır kurmaları tavsiyesinde bulundu. İlçe Kaymakamı Ferit Görükmez ve Emniyet Müdür Yardımcısı Kemal Mustafa Serbes olay çıkmaması için duyarlılık göstererek, göstericilerin Parti binası önünde çadır kurmalarına izin verdi.

Yapılan görüşmelerin ardından Barış ve Demokrasi Partisi Bulanık İlçe Başkanı Rahmi Çelik, 'Demokratik Çözüm Çadırını' kaymakamlık tarafından kendilerine gösterilen yerde kuracaklarını söyledi. Oturma eylemi yaklaşık olarak 1 saat sürerken eyleme Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Muş İl Başkanı Nimet Sezgin, İl Genel Meclisi Başkanı Abdulbaki Alp ve Meclis üyeleri, İlçe ve Belde Belediye Başkanları ve partililer katıldı.