BIST 10.219
DOLAR 32,21
EURO 34,86
ALTIN 2.444,47
HABER /  POLİTİKA  /  MHP

Bahçeli'den BDP'ye sert eleştiri

Bahçeli, BDP'nin başlattığı 'sivil itaatsizlik' eylemlerinin, isyana doğru yönelişin adımları olduğunu söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, BDP'nin başlattığı "sivil itaatsizlik" eylemlerinin, isyana doğru yönelişin adımları olduğunu söyledi.

Bahçeli, partisince Kütahya Zafer Meydanı'nda düzenlenen mitingde, yaklaşık iki yıl önce Anayasa'da değişiklik yapılması tartışmaları sürerken, Ankara'da dönemin İçişleri Bakanı başkanlığında bir toplantı gerçekleştirildiğini ve "demokratik açılımın" başlatıldığını anımsattı. Bununla etnik bölücü faaliyetlerin ve özellikle terör örgütü PKK'nın siyasallaştırılmasının, onlara siyasi çözüm önerilmesinin amaçlandığını savunan Bahçeli, şunları kaydetti:

"Türkiye'yi bir baskı rejimi altına alıp beklenen anayasa değişikliğini de istismar edip seçim sonrasına ötelemek suretiyle PKK ve etnik bölücülükle bir rol paylaşımı içerisine girdiler. Özgürlük, demokrasi gibi güzel kavramlar Adalet ve Kalkınma Partisinin ağzında sakız oldu. Öte taraftan kötü adam rolü PKK'ya tekrar verildi ve eylemler devam ettirildi. Şimdi eylemler devam ediyor. Öyleyse buna hukuki bir zemin bulmalıyız, birtakım gelişmeler temin etmeliyiz ki, bölücü terörün faaliyetlerini durduralım. Yüksekova'da, Hakkari'de, Şemdinli'de, Diyarbakır'da, Van'da neler olduğuna şahit oluyoruz. Hele hele Kandil ile görüşen, PKK'yı yönlendiren İmralı canisinin 156 sayfalık yol haritasını da esas alarak başlatılan bir müzakereyle de al gülüm ver gülüm oyunu oynanıyor.

Şemdinli ve Yüksekova'da kaymakam yok, Hakkari'de vali yok. Kim var? Emniyet mensubu kardeşlerim var. Gece gündüz PKK militanlarının ayaklanma provalarıyla şehirde meydana getirdikleri huzursuzluğu giderip herkesi güven altında tutma gayreti içerisine giriyorlar. Molotofkokteylleri, taşlar ve sopalarla muhatap oluyorlar. Etrafını bir militan grup çeviriyor, polis kardeşim orada linç ediliyor, Van'a zor götürülüp tedavisi mümkün kılınıyor. Başbakan olaylara kayıtsız, 'önümüzdeki seçimi nasıl kazanırım' diye onun hesabını yapıyor."