BIST 9.091
DOLAR 32,39
EURO 35,05
ALTIN 2.326,65
HABER /  GÜNCEL

Aytaç Durak'a tazminat tebliği

Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, kendisine ve bazı görevlilere tazminat tebliğinde bulunduğunu bildirdi.

Abone ol

İçişleri Bakanlığı tarafından Adana Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılan Aytaç Durak, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın, kendisine ve bazı görevlilere 1 milyon 637 bin liralık tazminat tebliğinde bulunduğunu bildirdi.

Durak, yazılı açıklamasında, görevi sırasında Seyhan Baraj Gölü karşısında bulunan saz ve kamışlardan yapılan gecekonduları yıkarak yerine modern çay bahçeleri yaptırılmasına ilişkin olarak Adana Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz'ın imzasıyla kendisine tazminat tebliğinde bulunulduğunu belirtti.

Bu duruma çok üzüldüğünü ifade eden Durak, açıklamasında, "Mimari estetiği olan projeli modern çay bahçeleri kimleri rahatsız etti ki, ben ve arkadaşlarıma 1 milyon 637 bin lira tazmin bedeli çıkarılıyor. Bu çay bahçelerinin yapımı sırasında belediyedeki bütün mimar ve peyzajcıların da görüşlerini almıştım" ifadelerine yer verdi.

TAZMİN RAPORU

Durak'a gönderilen ve Başkan Vekili Zihni Aldırmaz imzasını taşıyan Adana Büyükşehir Belediyesi Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığının, İçişleri Bakanlığı mülkiye müfettişinin teftişinin sonucu doğrultusunda gönderdiği tazmin raporunda şu ifadeler yer alıyor:
"Teftiş sonucunda, Aytaç Durak ve Genel Sekreter Hasan Gülşen, Mali Hizmetler Daire Başkanı Selçuk Özkök, Genel Sekreter Yardımcısı Oktay Karakuş, Fen İşleri Daire Başkanı Nermin Akray hakkında düzenlenen 17 Şubat 2011 tarih ve 173/23 sayılı tazmin raporunda, Seyhan Baraj Gölü iki köprü arasında Bayram Hacılı köyü ile Dörtler-Topalak Mahallesi mevkisinde belediye bütçesinden 2008-2010 yılları arasında 11 adet yapı yapılmak suretiyle, kaçak yapı olma hasebiyle, zaten yıkılma durumunda olan bu binalara belediye bütçesinden para harcamak suretiyle 3621 sayılı Kıyı Kanunu'na ve 3194 sayılı İmar Kanunu'na aykırı davranıldığı ve belediyenin zarara uğratıldığı belirtilmektedir.
Usulsüz işlemler sonucu oluşan toplam 1.637.137,57 TL kamu zararının Borçlar Kanunu'nun 61. maddesi hükümlerine göre raporda adı geçenlerden tahsil edilerek sonucunda İçişleri Bakanlığına sunulmak üzere Valilik Makamına bilgi verilmesi talep edilmektedir."