BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eskişehirde soba faciası

78 yaşındaki Huriye Nine ve oğlu, kömür sobasından sızan gazın kurbanı oldu.

Abone ol Eskişehir'de, 78 yaşındaki Huriye Toper ile İngilizce öğretmeni olan oğlu 59 yaşındaki Orhan Toper kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldü. Huriye Toper'in endüstri mühendisi olan 40 yaşındaki İlhan Toper ise kaldırıldığı hastanede yaşam savaşı veriyor.

Olay, Osmangazi Mahallesi Yiğitlik Sokak'ta bugün saat 13.30 sıralarında ortaya çıktı. Telefonların açılmamasından şüphelenen yakınları eve geldiklerinde, Huriye Toper ile oğulları Orhan Toper ve İlhan Toper'i aynı odada yataklarında hareketsiz halde bulup, durumu 112 sağlık ekibine bildirdi. Eve gelen sağlık ekibindeki doktorlar, Huriye Toper ile büyük oğlu Orhan Toper'in, odadaki kömür sobasından sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek öldüğünü belirledi. Yaşadığı belirlenen İlhan Toper ise ambulansla Eskişehir Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Yakınları, İstanbul Beşiktaş Anadolu Lisesi'nde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan Orhan Toper'in haftasonları Eskişehir'e annesini ziyarete geldiğini, hastanede yaşam savaşı veren İlhan Toper'in ise endüstri mühendisi olduğunu ve annesiyle birlikte kaldığını belirtti. Ölen Orhan Toper ile hastanede tedavi altına alınan kardeşi İlhan Toper'in bekar oldukları kaydedildi.

Ölen Huriye Toper ile oğlu Orhan Toper'in cenazeleri otopsi için Osmangazi üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi morguna kaldırıldı, olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.