BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eskişehir'de canlı bomba alarmı

Eskişehir'de psikiyatri tedavisi gördüğü belirtilen bir kişinin polis merkezi bahçesine poşet atıp uzaklaşması polisi ayağa kaldırdı.

Abone ol

Eskişehir'de psikiyatri tedavisi gördüğü belirtilen bir kişinin polis merkezi bahçesine poşet atıp uzaklaşması polisi ayağa kaldırdı. Polisler arkasından havaya ateş ettiği kişiyi yakalayıp yere yatırdı. Canlı bomba ihtimaline karşı olay yerine bomba uzmanı çağırıldı.

Yenikent Mahallesi Seyitgazi Caddesi'nde saat 22.00 sıralarında meydana gelen olayda alınan bilgilere göre, orta yaşlarda bir kişi Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi'nin bahçesine bir poşet atıp uzaklaştı. Polis Merkezi önündeki nöbet tutan polisler bu kişinin arkasından koştu. Polisler dur ikazına uymayan kişinin arkasından havaya ateş etti ve ardından yakalayıp etkisiz hale getirdi.

Polisler yere yatırdığı kişinin üzerinde canlı bomba olabileceği şüphesiyle bomba uzmanının gelmesini, yanlarına da başka polislerin yaklaşmamasını istedi. Yapılan anonslar üzerine olay yerine çok sayıda polis ekipleri sevk edildi.

Kısa süre sonra yere yatırılan kişinin psikiyatri tedavi gören ve akli dengesi yerinde olmayan bir kişi olduğu anlaşıldı. Polisler ekip aracına bindirdikleri kişiyi yakındaki Şehit Ali Gaffar Okkan Polis Merkezi'ne götürdü. Polis merkezi bahçesine atılan poşetin içerisinden ise ekmek, kazak ve muskalar çıktı. İsmi açıklanmayan kişi daha sonra Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

Bu arada polislerin önce yere yatırıp daha sonra da ekip otosuna aldıkları kişiye çevrede toplanan vatandaşlar tepki gösterdi. Bu kişiye saldırmak isteyenleri polisler uzaklaştırdı. 2 kadın görgü tanığı ise basın mensuplarına "Karanlık olmasına rağmen siyah gözlük takmıştı. Karnı da şişkindi. Polis merkezine doğru gidip oraya bir şey atınca hemen polisi aradık. O sırada arkasından polisler geldi ve havaya doğru ateş etiler. Daha sonra da polisler üzerine atlayıp bu kişiyi etkisiz hale getirdi. Bunun canlı bomba olduğunu düşünmüştük" dediler.