BIST 9.080
DOLAR 32,32
EURO 35,06
ALTIN 2.308,24
HABER /  DÜNYA

Suriye'de ölenlerin sayısı 118 oldu

Suriye'de meydana gelen olaylarda ölenlerin sayısının 118'e yükseldiği açıklandı.

Abone ol
Suriye'de Esed yönetimine bağlı ordu birliklerinin, muhaliflerin yoğun olarak yaşadığı kentlere ağır silahlarla düzenlediği operasyonlarda, 7'si kadın 8'i çocuk, 118 kişinin öldüğü bildirildi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü (SHRW), güvenlik güçlerinin başkent Şam'ın Duma, Haresta, Artuz bölgeleri ile Zeyabiye ve Zabadani beldelerine düzenlediği helikopter destekli operasyonlarda, 34 kişinin yaşamını yitirdiğini ve çok sayıda evin hasar gördüğünü kaydetti.
 
Öte yandan Humus'un Cobar, Halidiye ve Sultaniye mahallelerinde Özgür Suriye Ordusu ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığını, ilin Rastan ve Telbise kentlerinin savaş uçaklarınca bombalandığını aktaran Şam haber ağı (SNN), Dera'nın Deal ve Şeyh Meskin bölgelerine düzenlenen hava destekli saldırılarda da pek çok yerleşim yerinin hasar gördüğünü belirtti.
 
SNN, Golan tepesinde yer alan Kuneytra kentine bağlı Hamidiye ve Hurriye beldelerinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Esed birlikleri arasında yoğun çatışmaların yaşandığı ve çatışmalarda şiddetli patlamaların meydana geldiğine işaret etti. Patlamalarda 5 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Şam'ın Kabun bölgesinde patlama meydana geldiği, patlamanın ardından Esed'e bağlı nizami ordu birliklerinin baskın düzenlediği bölgede etrafa rastgele ateş açtığını belirten SNHR, Halep'in Meneş beldesi, Sahur, Mesekin Hanu, Bab Hadid bölgelerine düzenlenen hava saldırısında 33, Dera'da 17, Deyru'z Zor'da 18, İdlib'te 6, Humus'ta 3, Hama ve Lazkiye'de birer olmak üzere ölü sayısının 118'e çıktığını duyurdu.
 
Bu arada, Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin Halep'te düzenledikleri operasyonlarda birçok semti silahlı gruplardan temizlediğini ve birçok silahlı gruba ait çok sayıda aracın da imha edildiğini duyurdu.