BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Eski vekil yaşamını yitirdi

Balıkesir eski milletvekillerinden Necat Tunçsiper yaşamını yitirdi

Abone ol

Balıkesir eski milletvekillerinden Necat Tunçsiper, kalp rahatsızlığı ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü hastanede 86 yaşında vefat etti.

Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi, Ankara Hukuk Fakültesi ve İstanbul Üniversitesi İktisadi ve İdari İlimler Fakültesi mezunu olan Necat Tunçsiper, Ayvalık, Balya, Bigadiç ve Sason'da kaymakamlık, Balıkesir'de vali yardımcılığı yaptı.

Bir süre avukatlık da yapan Tunçsiper, işadamı kimliğiyle de tanınıyordu. 17 ve 18'inci yasama dönemlerinde Anavatan Partisi'nden (ANAP) Balıkesir milletvekili seçilen Tunçsiper, TBMM İçişleri Komisyon Başkanı olarak da görev yaptı. Tunçsiper, bir süredir kalp rahatsızlığı ve solunum yetmezliği nedeniyle tedavi gördüğü Balıkesir Devlet Hastanesi'nde hayatını kaybetti.

Tunçsiper'in cenazesi yarın Balıkesir'de Zağnospaşa Camisi'nde öğle vaktinde kılınacak namazın ardından Başçeşme Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Necat Tunçsiper, bir süre Anavatan Partisi Genel Başkan Yardımcılığı yapan Cenk Tunçsiper'in de babasıydı.