BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eski rejim Mısır TV'sinden naklen yargılanıyor

Muhaliflerin yargılamalarda şeffaflık taleplerini kabul eden askeri yönetim, duruşmaların televizyondan yayınlanmasına onay verdi.

Abone ol

İki hafta içinde başlayacak Mübarek davasının da yayınlanması söz konusu olabilir

Mısır devlet televizyonu ülkenin eski lideri Hüsnü Mübarek'in döneminde görev yapan bazı üst düzey yetkililerin yargılanmasını naklen yayınlamaya başladı.

Ülkenin en büyük devlet televizyon kanalı, eski istihbarat bakanı ve eski devlet televizyonu başkanının yargılanmasını gösteren bölümlere ayrıldı.

Her iki kişi de yolsuzluk ve kamuya ait fonları boşa harcamakla suçlanıyor.

Yargılamaların televizyondan yayınlanma kararı, muhaliflerin yargılama sürecinde daha fazla şeffaflık talep etmeleri ve duruşmaların televizyondan yayınlanmasını istemeleri üzerine alındı.

Günler süren gösteri ve çatışmaların ardından Şubat ayında devrilen, ülkenin yaklaşık 30 yıllık lideri Mübarek'in yolsuzluk ve göstericilerin öldürülmesi suçlamalarıyla yargılanması da iki hafta içinde başlayacak.

BBC'nin Kahire'deki muhabiri John Leyne, Mısır futbol liginin yayın haklarını usulsüz bir şekilde bir uyudu kanalına vermekle suçlanan eski devlet televizyonu başkanının yargılanmasının da kendi kanalından gösterilmesinin ironik olduğunu belirtiyor.

Yargılanmaların yayınlanmasının davaların daha süratle sonuçlandırılmasını sağlayacağı da belirtiliyor.

Ülkede önceki rejimin yöneticilerinden daha önce de yargılanan olmuş ancak yargılama süreci kamuoyuna kapalı bir şekilde yürütülmüştü.

Mübarek'in yargılanmasının da televizyondan naklen yayınlanması söz konusu olabilir.