BIST 10.046
DOLAR 32,33
EURO 34,70
ALTIN 2.408,54
HABER /  GÜNCEL

Bu hafta dışarı çıkmak istemeyeceksiniz!

Marmara, Ege ve Akdeniz'de bu hafta hava sıcaklıkları 38 dereceye kadar yükselecek...

Abone ol

Bu hafta beklenen yüksek sıcaklık ve zayıf rüzgar, sıcak çarpması riskini yaz başından bu yana hiç olmadığı kadar artıracak...

Marmara ve Ege'de hissedilen sıcaklık gölgede 35 ile 38 dereceye kadar çıkacak. Doğuda ise Haziran boyu ara veren yağmurlar bu hafta kuvvetlenerek taşkın riskini artıracak...

BEŞ BÜYÜK KENTTE SON DURUM!

 ANTALYA'DA SICAKLAR ASFALT ERİTTİ
Hava sıcaklığının 39 dereceyi bulduğu Antalya'da sıcaktan eriyen asfalt, yoldan geçmeye çalışanların terliklerinin yola yapışmasına neden oldu.
Haberi okumak için TIKLAYIN...

İstanbul'da sıcaklık 32 derece, nem düşük olsa bile, zayıf rüzgar hiç serinlik vermediğinden 35 derece hissediliyor. Ankara'da 34 derece, İzmir'de 36, Bursa ve Adana'da 34 derece. Marmara'lılar bu hafta 11 ile 16 saatleri arasında güneşin altında fazla kalmamalı.

PERŞEMBE'DEN SONRA NORMALE DÖNECEK!

Perşembe gününden sonra sıcaklıkta normallere dönüş var. Akdeniz'de nem tekrar biraz artıyor. Hissedilen sıcaklık sahillerde 37 dereceyi buluyor.

GÜNEYDOĞU'DA YAĞMUR VAR!

Güneydoğu'da 3 gün akşam saatlerinde yaz yağmurları bekleniyor, Diyarbakır 38 derece. Doğu Anadolu'da bu hafta öğleden sonraları Erzincan'dan, Erzurum'a kadar kuvvetli sağanak yağmur görülecek, beraberinde yıldırım tehlikesi de artıyor.

KARADENİZ'DE TAŞKIN TEHLİKESİ!

Karadeniz'de Kastamonu'dan Samsun, Trabzon ve Rize'ye kadar Orta ve Doğu Karadeniz'de kuvvetli yaz yağmuru var. Yağışlar sırasında ağaç kenarlarında ve yüksek yerlerde bulunmamalı. Bazı kesimlerde taşkınlar da yaşanabilir.

EDİRNE ANTALYA'YI SOLLADI

Meteorolojik verilere göre sıcaklık bakımından Antalya'yı geçen Edirne'de vatandaşlar zorunlu olmadıkça sokağa çıkmıyor.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü verilerine göre, en sıcak saatlerde Edirne'de termometreler 37, Antalya'da ise 32 dereceyi gösteriyor. Edirne'den geçen Meriç ve Tunca nehirleri ile kent çevresindeki barajların etkisiyle oluşan nem bu sıcaklığın daha da fazla hissedilmesine neden oluyor.

Sıcak ve nemli havada dışarı çıkmamayı tercih eden Edirneliler evlerinde vakit geçiriyor. Zorunlu olarak dışarı çıkanlar ya da mesaide olanlar sıcaktan korunmak için klimalı ortamları tercih ediyorlar. Sıcakta çalışmak zorunda olan işçiler ise suyla kendilerini serinletirken, şapkalarla da güneşin yakıcı etkisinden korunmaya çalışıyorlar.

Güneşin en tepede olduğu saatlerde "hayalet şehir" görüntüsündeki Edirne'de güneşin batmasıyla kentte hareketlilik başlıyor.