BIST 10.644
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.506,08
HABER /  DÜNYA

Alman Atatürk'e tahammül etmedi (video)

Almanya'da çalışan Türk genci koluna Mustafa Kemal Atatürk'ün imzasını kazdırınca başına gelmedik olay kalmadı

Abone ol

Kuzey Almanya'nın Bremen kentinde yaşayan 36 yaşındaki Eskişehirli Murat Orta, Atatürk'e olan sevgisini ve bağlılığını göstermek için koluna K. Atatürk yazısını dövme olarak yaptırdı. Ancak, çalıştığı patronunun tepkisiyle karşılaştı.

Almanya'da doğup büyümesine karşın Türkiye'nin yakın tarihini iyi bildiğini, Atatürk'ün Türkiye için çok önemli bir lider olduğunu belirten Murat Orta, Bu nedenle Atatürk'ün imzasını koluma işlettim. Türkiye'de yaptırdığım dövme arkadaşlarım tarafından çok beğenildi. Genelde olumlu tepkiler aldım ama bazı büyüklerden eleştiri de geldi dedi.

Atatürk dövmesi nedeniyle çalıştığı bir muhasebe şirketinde kendisine kısa kollu elbise giyme yasağı geldiğini dile getiren Orta, "Dövmeyle ilgili tek sıkıntım iş yeri oldu. Normalde iş yerinde dövmesi olan insanlar var. Almanlar seviyor. Ancak iş veren benim kolumdaki Atatürk görünce tepki gösterdi ve kapatmamı istedi. İtiraz etmeme karşın işverenin dediğini yapmak zorunda kaldım. 12 yıldır çalıştığım yerde artık Atatürk yazısı görülür diye kısa kollu giysiler giyemiyorum" diye konuştu.

İş verenin Atatürk'ü çok tanımadığını, niçin tepki gösterdiğini de anlamadığını belirten Murat Orta, İşverenin neden bu dövmeye tepki gösterdiğini anlamadım. Ama bu dövmenin kolumda olmasında da gurur duyuyorum dedi.