BIST 9.048
DOLAR 32,32
EURO 35,13
ALTIN 2.294,97
HABER /  GÜNCEL

Eski MİT'çi FETÖ'den tutuklandı Hakan Fidan'a giden mektup

Eski MİT mensubu Enver Altaylı FETÖ soruşturması kapsamında 'örgüte yardım etmek suçlamasıyla' tutuklandı.

Abone ol

Eski Milletvekili Orhan Kavuncu, eski MİT mensubu Enver Altaylı'nın FETÖ soruşturması kapsamında tutuklandığını açıkladı. 

MİT eski mensuplarından 73 yaşındaki Enver Altaylı, Ankara merkezli FETÖ/PDY soruşturması kapsamında Antalya'nın Manavgat İlçesi'nde gözaltına alınmıştı. Enver Altaylı, sorgulanmak üzere Ankara'ya götürülmüştü.

Eski Milletvekili Orhan Kavuncu, kayınbiraderi Enver Altaylı’nın tutuklanmasını sosyal medya hesabından yayımladığı mesajla duyurdu.

“ÖRGÜTE YARDIM ETMEK SUÇUNDAN TUTUKLANDI”

“Allahtan korkmaz kuldan utanmaz kişiler kına yaksın!” diyen Orhan Kavuncu, şu bilgileri verdi:

“Enver Altaylı 20 Ağustos 2017 günü gözaltına alındı. Bugün de tutuklandı. Avukatından öğrendiğimiz kadarıyla, 2013 yılında MİT’e alınan 15 Temmuz’dan sonra da FETÖ’cü olduğu için MİT’ten ihraç edilen ve halen tutuklu olan birisi Enver Altaylı'ya telefon edip yardım istemiş. Buna istinaden örgüte yardım etmek suçundan yargılanma istemiyle tutuklandı. Bunun dışında bilmediklerimiz var mıdır? Olabilir. Enver Altaylı benim halamın oğlu, kayın biraderim, benden beş yaş büyük ağabeyimdir. Fikri yapımın oluşmasında katkısı olmuştur. Dolayısıyla onunla ilgili davayı takip etmek, yardım etmeye çalışmak benim en tabii vazifemdir. Dosyanın içeriğinden hareketle hukuki bir mücadele de verilecektir. Ama siyasi gerekçelerin daha ağır bastığını düşündüğüm bu olayda, ilkelerden de hareket ederek Enver ağabeyimin yanında yer alacağım.”

Enver Altaylı

“FAHRİ KASIRGA, SABRİ ERDİL VE TUĞRUL TÜRKEŞ İLE GÖRÜŞTÜM”

Gözaltı süresinde MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a, Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’a ulaşmaya çalıştığını belirten Orhan Kavuncu, şöyle devam etti:  

“CB Genel Sekreteri Fahri Kasırga, İç İşleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Sabri Erdil ve Tuğrul Türkeş ile görüştüm. AK Parti’den Milletvekilleri arkadaşlarımın yardımını istedim. Ayrıca Devlet Bahçeli'ye de konu bir arkadaşımız aracılığıyla iletildi. Aralarında yardımcı olmak isteyenler vardı; onlara en içten teşekkürlerimi sunuyorum.”

HAKAN FİDAN’A MEKTUP

“Hakan Fidan ile görüşme imkanı bulamayınca kendisine aşağıya kısaltarak aktardığım mektubu gönderdim” diyen Orhan Kavuncu mektubu sosyal medya hesabından yayımladı.

İşte o mektup:

"Sayın

Hakan Fidan

MİT Müsteşarı

Değerli Müsteşarım

1- Enver Altaylı, Mustafa Özcan ilişkisi bilinen bir konu. Ankara Cumhuriyet Başsavcı Vekili Necip İşçimen'e daha önce verdiği ifadede Özcan ile dönemin Cumhurbaşkanı'nın yönlendirmesiyle Orta Asyalı öğrencilere yardım amacıyla nasıl tanıştığı bilgisinin detayları bulunuyor.

2- Enver Beyin, Teşkilata 7 Şubat 2012'den sonra alınmış, İran masasında çalıştırıldığı iddia edilen 15 Temmuz 2016'dan sonra FETÖ'cü olduğu için ihraç edilmiş, tanımadığı bir gencin telefonuna cevap vermekle suçlandığı söyleniyor. 70 küsür yaşındaki Enver beyin 20 küsür yaşında ve üstelik teşkilattan ihraç edilmiş bir şahısla irtibat kurup kendisine yardımcı olmaya çalışacağı iddiasını aklımız almıyor.

3- Bunların dışında bir konu varsa onu biz de bilelim ki, susup bir kenarda sabırla bekleyelim.

Saygılarımla...

Prof. Dr. Orhan Kavuncu"