BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,87
ALTIN 2.431,60
HABER /  GÜNCEL

Alparslan'ın kayıp mezarı neden bulunamıyor Alman oyunu çıktı

Habertürk gazetesi yazarı Murat Bardakçı, Malazgirt Zaferi'nin fatihi Alparslan'ın kayıp mezarının neden bulunamadığını bugünkü köşesinden yazdı.

Abone ol

Malazgirt Zaferi'nin 946. yıl dönümü nedeniyle dün Muş Malazgirt'te bir tören düzenlenmiş ve törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar da dahil olmak üzere devletin zirvesi katılmıştı.

Bugün de Habertürk yazarı Murat Bardakçı, Malazgirt Zaferi'nin komutanı Sultan Alparslan'ın kayıp olan mezarını köşesine taşıdı.

"ALMANLAR YÜZÜNDEN MEZAR KAYIP"

Bardakçı konuyla ilgili yazısında; "Selçuklu Sultanı Alparslan 1072’de Horasan’da katledildi, cenazesi bugün Türkmenistan’da bulunan Merv şehrine götürülüp defnedildi ama mezarı kayboldu. Türkiye, Türkmenistan ile Alparslan’ın kabrinin bulunabilmesi için 2013’te bir protokol imzaladı, kazılara başlandı ama kazı heyetindeki Alman arkeologların Aşkabat Havaalanı’nda tarihî eserlerle yakalanması üzerine Tükmenistan verdiği izinleri iptal etti. Alparslan’ın mezarı, işte bu birkaç açgözlü Alman yüzünden hâlâ kayıp!" ifadelerine yer verdi.

Murat Bardakçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın