BIST 10.159
DOLAR 32,20
EURO 35,09
ALTIN 2.466,66
HABER /  GÜNCEL

Eski milletvekili evlat katili çıktı

14 yıl önce işlenen cinayet çözüldü. Öldürülen vekilin oğlunun katili suçunu itiraf etti. Azmettirici ise herkesi şok etti.

Abone ol

Eski CHP Ankara Milletvekili Osman Ceren’in, 14 yıl önce bir cinayete kurban giden oğlu Tacettin Ceren’in ölümündeki sır perdesi kalktı. Dedektifler, Osman Ceren’in 150 lira vererek oğlunu öldürttüğünü ortaya çıkardılar.

Bir süredir faili meçhul olayları ele alan emniyet 18 Haziran 1995’te Çankaya Dikmen’deki evinde kafasına kurşun sıkıldıktan sonra bıçaklanarak öldürülen Tacettin Ceren’in (46) cinayet dosyasını da yeniden açtı.

SİLAHTAKİ PARMAK İZİ

1973-1978 yılları arasında milletvekilliği yapan Osman Ceren’in oğlu olan Tacettin Ceren’in evinden alınan parmak izleri, emniyetin güncellenen yeni sisteminde yeniden kontrol edildi.

14 YILDIR VİCDAN AZABI ÇEKİYORDU

Parmak izlerinden biri, 2005’te ruhsatsız silah bulundurmaktan gözaltına alınan Demirhan Ç.’ye (60) ait olduğu belirlendi. Polis, bu kişiyi Kırıkkale’de gözaltına aldı. Demirhan Ç., emniyette verdiği ifadede, 14 yıldır vicdan azabı çektiğini belirterek şunları söyledi:

"OĞLUMU ÖLRÜRECEKSİN" DEDİ

"Eski milletvekili olan babası Osman Ceren, kardeşi Fahrettin Ceren ile birlikte köye geldi. Bana o dönemin parasıyla 150 TL vererek, ’Oğlumu öldüreceksin’ dedi. Fahrettin’le birlikte Tacettin’in evine gittik. Yanımıza içki ve meze aldık. Bir süre üçümüz sohbet ettikten sonra Tacettin alkolün etkisiyle sızdı.

[PAGE]

"KAFASINA BİR EL ATEŞ ETTİM"

Ben tabancayla kafasına bir el ateş ettim. Amcası Fahrettin, ’ölmemiş olabilir’ diyerek bıçağı 4-5 kere sapladı. Ardından Osman Ceren eve geldi. İçki masasını topladı ve eve kimse gelmemiş gibi polisi aradı. Tacettin’in öldürülmesi tamamen aile meclisi kararıyla olmuştu. Bu olay bir gün bile aklımdan çıkmadı. Her namaz kılışımda Tacettin’i öldürdüğümüz an gözümün önüne geldi."

BABASI 5 YIL ÖNCE ÖLDÜ

Polis baba Osman Ceren’in beş yıl, amca Fahrettin Ceren’in ise üç yıl önce hayatını kaybettiğini belirledi. Katil tutuklandı.

OĞUL TACETTİN AİLESİNE KAN KUSTURUYORDU

Çapraz sorguda cinayeti itiraf eden zanlının, "Tacettin C. ailesine kan kusturuyordu. Oğulları yüzünden başlarına gelmeyen iş kalmadı. Öldürmemi istediler, ben de yaptım." dediği belirtildi.