BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.513,54
HABER /  DÜNYA

Rusyadan batıyı korkutacak adım

Bu imza dünyanın dengesini sarsar. Tekrar iki kutuplu günleri geri getirir. Bu imza Batıyı çok korkutur...

Abone ol

Eski Sovyetler Birliği ülkeleri, batılı ülkeleri korkutan bir işbirliğine imza attı. Rusya'nın başı çektiği "Ortak Güvenlik Antlaşması Örgütü" mensubu  7 ülke 'hariçten gelecek tehditlere' karşı ortak silahlı güç kurmak için anlaştı! 

ORTAK ACİL MÜCADELE GÜCÜ

Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev, Moskova'daki toplantının ardından yaptığı açıklamada Rusya, Özbekistan, Belarus, Kazakistan, Kırgızistan, Tacikistan ve Ermenistan'ın bugün yapılan zirvede 'ortak acil müdahale' gücü kurma konusunda anlaşmaya vardığını söyledi.

Medvedev, tüm liderlerin böyle bir güce ihtiyaç olduğu konusunda aynı görüşü paylaştığını belirterek, bu gücün detayları konusunda bilgi vermedi. 

[PAGE]

Kırgızistan'ın ülkedeki ABD üssünü kapatacağı açıklamasının ardından dün Rusya ve Belarus'un hava sahasını savunmak ve izlemek için ortak bir askeri sistem kurulacağı belirtilmişti.

Rusya, ABD ve Çin, dünyanın en zengin enerji kaynaklarının bulunduğu belirtilen Orta Asya ve hazar bölgesindeki etkisini artırmak için kıyasıya yarışıyor.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, 11 Eylül 2001 tarihindeki saldırıların ardından devlet başkanlığı görevi sırasında ABD askerlerinin Orta Asya'ya gelmesine olumlu yaklaşmış, ancak Amerikan askerlerinin buradaki varlıklarının uzaması son dönemde Moskova'yı rahatsız etmeye başlamıştı.

Rusya, Kırgızistan'da 2003 ve 2005 yıllarında iki askeri üs kurmuştu.