BIST 9.968
DOLAR 32,38
EURO 34,72
ALTIN 2.426,10
HABER /  GÜNCEL

Katili Türk komşu çıktı

Almanya'da öldürülen 8 yaşındaki Kardelen'in katil zanlısının Türkiye'de bulunduğu tahmin ediliyor.

Abone ol

Savcılık, Türkiye'ye kaçtığını tahmin ettikleri Kur'un yakalanması için uluslararası tutuklama kararı çıkardıklarını söyledi.

Almanya'nın Paderborn kentinde öldürülen 8 yaşındaki Kardelen Kıraç'ın katil zanlısının Türkiye'de bulunduğu tahmin ediliyor. Paderborn Savcılığı sözcüsü Horst Rürup, düzenlediği basın toplantısında Ali Kur (29) isimli katil zanlısının, Kardelen'in ailesinin oturduğu evin yanındaki evde oturduğunu, cinayet mahallinde ve söz konusu evde yapılan DNA testleri sonucunda katil zanlısı olarak belirlendiğini söyledi.

KATİL AİLEYİ TANIMIYOR

Evli, ancak çocuk sahibi olmadığı belirtilen Kur'un Türkiye'ye kaçtığının tahmin edildiğini ifade eden Rürup, bu nedenle bu kişi hakkında dün uluslar arası tutuklama kararı çıkarıldığını, Türk polisinin de kendisini aradığını kaydetti. Başkomiser Jürgen Heinz da Kur'un Türk vatandaşı olduğunu, 2001 yılından bu yana Almanya'da yaşadığını söyledi.

Beinz, Ali Kur'un 2002 yılında evlendiğini ve 2007 yılından bu yana da Kardelen'in ailesine komşu olarak Benediktinerstrasse 17 adresinde yaşadığı bilgisini verdi. Beinz, söz konusu kişinin Kardelen Kıraç ile Kardelen'in ailesini tanımadığını da belirtti.

AYDIN'A KAÇTI

Ali Kur'un bu yılın başından bu yana işsiz olduğunun ve ayda 900 euro yardım parası aldığının belirlendiğini ifade eden Heinz, Kur'un Kardelen'in cesedi bulunmadan önce Türkiye'ye, babasının yaşadığı Aydın iline kaçtığının tahmin edildiğini kaydetti. Kardelen Kıraç, 12 Ocak 2009 tarihinde kayıp olarak aranmaya başlanmış, ve cesedi 15 Ocak'ta Paderborn kenti yakınlarındaki Möhnesee sahili kenarında bulunmuştu. Polis cinayeti soruşturmak için 60 kişilik bir soruşturma grubu oluşturduğunu açıklamıştı.