BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Eski CHP'liden Baykal'a ağır sözler

Hürriyet'ten Yalçın Bayer'e dert yanan İçbilen, Baykal'a karşı ağır ifadeler kullandı. İşte o sözler

Abone ol

Yaklaşan yerel seçimler öncesi siyasi partiler cadı kazanı gibi. Aday belirlemede teşkilatların talepleri dikkate alınmayınca partilerde huzursuzluk had safhaya çıktı. CHP'de benzer sorunları yaşıyor.

Ancak yaşanan sorunlar o kadar büyük ki tepki de çok ağır oluyor. 1980'li yıllarda CHP Genel Başkanlığı yapan Necdet Calp'in yardımcılığını yapan Yüksel İçbilen, Hürriyet'ten Yalçın Bayer'e önce faks geçmiş. Faksta şunlar yazılı:

İstanbul'a da İzmitli bir milletvekili adayı olur mu? CHP'de milletvekili dışında adam yok mu? İstiyorlarsa otobüs dolusu nitelikli adam gönderelim. Yönetim CHP'nin varlığı ile alay mı ediyor. Bu yönetim kendisine mezar arıyor ama kazacağı çukura biz de gireceğiz. Yazık sosyal demokratlara, yazık Atatürkçülere, yazık kuşağımıza, yazık bu millete.’’

Bayer bu fakstan sonra kendisini telefonla aradı. İçbilen'in hedefinde bu kez baykal vardı. İçbilen, ‘‘Bu listelerle bir yerde seçim kazanırsak şerefsizim’’ diyerek Baykal'a olan tepkisi bu ağır sözlerle sürdürdü. Zamanında kendisinin Baykal'a en büyük desteği verdiğini kendisine söylediğini yazan Bayer, bir toplantıda İçbilen'in Baykal'a‘‘Sen politika bilmiyorsun’’ diye yanıt verdiğini yazdı.

Yüksel İçbilen, üzüntüyle şöyle dedi:

‘‘Ayrıca bazı adaylar felaket; her türlü şaibeye bulaşmış kişiler. İlle her şey para mı? Zengin mi olması lazım; namuslu, ahlaklı, dürüst, CHP ilkelerine bağlı milyonlarca kişi var bu ülkede. Bu kişiler bulunamıyorsa, parti kapatılsın. Baykal'ı, bir grup ellerinde oynatıyor. Gerçekten sosyal demokrasiyi batırmak için CHP'yi batırıyorlar. Ben bu partiye hayatımı verdim. Ne yazık ki beğenmediğimiz Ecevit hepsinden iyiymiş...’’

Telefonu kapatırken Yüksel İçbilen hálá ağlıyordu