BIST 10.612
DOLAR 32,18
EURO 35,04
ALTIN 2.429,21
HABER /  GÜNCEL

Eroğlu'nu kadınların ittifakı yaktı

İstifadan önce Erdoğan'la ne konuştu? Erdoğan'dan söz aldı mı? Adaylığı Emine Erdoğan'a mı takıldı? Açıklıyoruz..

Abone ol

                      ÖMER ERDEM'İN ÖZEL HABERİ

Yerel seçimlerin konuşulmaya başlandığı günlerde Başbakan Erdoğan'a tanıdık bir isim, sürpriz bir ziyarette bulundu. O isim, Erdoğan'ın Belediye Başkanı olduğu dönemdi İSKİ'nin başında bulunan, daha sonra ise DSİ'nin başına getirilen Veysel Eroğlu'ydu..

Eroğlu o gün Erdoğan'a İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday olmayı düşündüğünü belirtip kendisinden icazet istedi.. "Sayın Başbakan'ım. Eğer aday gösterileceksem istifa edeyim. Eğer aday göstermeyi düşünmüyorsanız istifa etmeyeyim. Gereksiz bir mücadelenin içinde yer almak istemiyorum" diyen Eroğlu'na Erdoğan, o an söz verdi: "Seçilmeme gibi bir endişe taşıma.. O sürece girdiğimizde dilediğin zaman istifanı verip aday adaylığı için müracaat et" dedi.

İstediği cevabı alan Eroğlu, yerel seçimler için geri sayım başladığında DSİ'den istifa edip, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan aday adayı olduğunu ilan etti.. Kendisini arayıp tebrik eden ve başarı dileyen ilk isim ise Başbakan Tayyip Erdoğan'dı..

BEKLENMEDİK GELİŞME

Erdoğan'ın desteğini arkasına alan Eroğlu, çalışmalarına hız verirken, hiç ummadığı bir yerde karşıt çalışmalar yapıldığından habersizdi. Eroğlu, Gürtuna'nın aday olup olmayacağını merak ederken, ortaya sürpriz bir isim çıktı. O isim Beyoğlu Belediye Başkanı Kadir Topbaş'tı.. Topbaş da Erdoğan'ın yakın arkadaşı ve başarılı bir belediye başkanıydı. Hatta Topbaş aday adaylığını açıklamadan önce zor günlerinde hep yanında olduğu Tayyip Erdoğan'ı arayarak bu konudaki fikrini sordu. Eroğlu'na söz veren Erdoğan ise, "Adaylığını koymayı düşünüyorsan bu konuda söylenecek birşey yok. Herkes aday olabilir, teyamül yoklamalarına kadar kendi aranızda yarışmanız gerekiyor. Ciddi rakiplerin olacak. Onlarla başa çıkarsan neden olmasın" şeklinde yuvarlak bir cevap verdi. Erdoğan'ın bu yuvarlak cevabı Kadir Topbaş'ı çıktığı yoldan geri döndürmedi ve hemen adaylığını açıkladı. İşte o günden sonra ibre de yavaş yavaş Kadir Topbaş'a doğru dönmeye başladı..

KADINLARIN İTTİFAKI

Çünkü Kadir Topbaş'ın Veysel Eroğlu'na göre bir avantajı vardı. O avantaj ise Emine Erdoğan'dı. Bayan Erdoğan, hemen hemen haftanın üç günü Kadir Topbaş'ın eşi Özleyiş Topbaş'la bir araya gelen ve sıkı fıkı dostluğuyla bilinen biriydi. Bu dostluk, Kadir Topbaş'a müthiş bir avantaj sağladı. Topbaş adaylığını Emine Erdoğan ilk çıtlatan da Özleyiş Topbaş oldu. Amacı Erdoğan ailesinin bu konudaki fikrini almaktı. Emine Erdoğan haberi aldığında ilk tepkisi, "İlk destek de ilk oy da benden" oldu. "Bu konuda Tayyip Beyi de ikna ederim" diye garanti verdi.. Topbaş'ın eşine..

Ve beklendiği gibi oldu. Aradan zaman geçtikçe, Erdoğan'ın Veysel Eroğlu'na verdiği destek, gösterdiği yakınlık azaldı. Topbaş ismi daha çok konuşulmaya başlandı.. Son güne kadar umudunu kaybetmeyen Eroğlu, yarışı kaybettiğini anladığında bir dost toplantısındaydı..

VERİLEN SÖZLER TUTULMADI
Yarışı kaybettiğini açıklayan Veysel Eroğlu, çevresindeki dostlarına, "Bu konuda garanti almıştım. Tayyip Bey'e, 'İstifa etmeyeyim eğer izin vermeyecekseniz' demiştim. DSİ'den istifa etmemin ne anlamı vardı. Tayyip Bey'e de baskı yapıldığını biliyorum. Böyle olmamalıydı. şimdi DSİ'ye geri dönmemem konusunda baskı var. Herşeyi geride bıraktım ve öğretim üyeliği görevime geri dönüyüyorum. Siyaset bundan sonra bana haram" dedi..

SAADET PARTİSİ'NDEN TEKLİF
Eroğlu'nun bu sözlerinin etkisi daha geçmeden, hiç beklemediği bir kanattan, Saadet Partisi'nden kendisini de şok eden bir teklif geldi. Erbakan'ın talimatı üzerine Eroğlu'nu arayan Saadet Partisi kurmayları, Eroğlu'na İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Adaylığı'nı önerdi. İlk etapta bu teklifi geri çeviren Eroğlu, büyük baskılara maruz kalınca düşünme süresi istedi. Şimdi herkes, Erdoğan'a cephe alan Eroğlu'nun Saadet Partisi'ne ne cevap vereceğini merak ediyor. saadet partisi ise Eroğlu'nu istediğini dün İHA aracılığıyla tüm Türkiye'ye duyurdu..