BIST 9.717
DOLAR 32,47
EURO 34,96
ALTIN 2.436,18
HABER /  GÜNCEL

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Özkan, Melih Bulu'nun 'destek veriyor' açıklamasını yalanladı

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atanan Prof. Dr. Melih Bulu'nun "Arkadan destek veriyor" açıklamasına tepki gösterdi. Özkan, "Aday olduğuma göre tercihimin ne olduğu ortada" ifadelerini kullandı.

Abone ol

Eski Boğaziçi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Özkan, Sözcü gazetesi yazarı İsmail Saymaz'ın "Bulu'ya destek veriyor musunuz?" sorusuna, "Ben kendisiyle ilk atandığı gün ya da bir gün sonra devir teslimden dolayı görüştüm. Uzunluğu 3-5 dakikadır. Destek verebileceğim görüşmemiz ve ilişkimiz olmadı. Aday olduğuma göre tercihimin ne olduğu ortada… Aleyhine veya lehine çalışacak değilim." yanıtını verdi. 

"YÖK'e sorumluluk düşüyor"

Özkan, şu açıklamaları yaptı: Bu sürecin daha iyi ve şeffaf olabileceğine yönelik fikirler olabilir. Belki seçim daha ideal koşullarda sağlanabilir. YÖK'e sorumluluk düşüyor. Ben atanırken protesto edilen şey, yöntemin kendisiydi. Beni protesto edenlerin sayısı şu anki sayıyla karşılaştırılacak düzeyde değildi. Öğrencilerle konuştum. Bana hocalarımın desteği vardı. Üçüncü gün 500'ün üzerinde emekli ve görevli hocamızla değerlendirme yaptık. Bana yönelik protesto bir hafta sürdü.

"Böyle bir manzara olmaması için çok uğraştım"

"Bana karşı eylem yapılmasını beklemezdim." diyen Özkan, şunları kaydetti: Böyle bir manzara olmaması için çok uğraştım. Bunlar Türkiye'nin en başarılı öğrencileri. Mezun olunca çok önemli kuruluşlarda görev alacaklar. Bu şekilde görülmek ve hitap edilmek istiyorlar. Bir beklentileri var.

Özkan, okula polis çağırmadığını belirtti. 

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur etkili olacak
Foto Galeri Meteoroloji bölge bölge uyardı! Kar yağışı, çığ ve yağmur etkili olacak Galeriye Gözat