BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,71
ALTIN 2.398,26
HABER /  DÜNYA

Eski başkan bisikletle Ankara’ya gidiyor

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gemlik Belediye Başkanı olduğu süre içerisinde hakkında açılan davalar nedeniyle açığa alınan Fatih Mehmet Gül...

Abone ol

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Gemlik Belediye Başkanı olduğu süre içerisinde hakkında açılan davalar nedeniyle açığa alınan Fatih Mehmet Güler, tepkisini dile getiren mektubu Başbakana vermek için bisikletle Ankara’ya gidiyor.
Gemlik’ten yola çıkan Başkanın duraklarından biri de Eskişehir oldu. Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen’i makamında ziyaret eden Güler, burada basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. 30 ay önce hukuksuz olarak görevden uzaklaştırıldığını ileri süren Başkan Güler, AK Partili bir meclis üyesinin vekil olarak başkanlık yaptığını söyledi. Görevden uzaklaştırılmasının nedeninin hakkında açılan davalar olduğunu belirten Güler, sözlerine şöyle devam etti:
“Halkın iradesi ile seçilen bir belediye başkanı yerine 30 aydır hukuksuzca oturan bir meclis üyesi var. Görevden uzaklaştırılmamın sebebi devam eden davalardı ancak bu davalar nedeniyle bir gün tutuklu kalmadım, gözaltına dahi alınmadım. Bu durumu İçişleri Bakanlığına da sorduk ama cevabını alamadık. Gemlik’te çok ilginç bir dönem geçirdik. Gemlik’ten bisikletle yola çıkarak Ankara’da Başbakana bir mektup iletip derdimi anlatmaya çalışıyorum.”

"BÜYÜK BİR HUKUKSUZLUK VAR"
Bursa Valisi olarak atanan Münir Karaloğlu’nun da uzaklaştırmanın süresini 2 ay uzattığını söyleyen Güler, “Göreve yeni başlayan Vali de benim görevimden 2 ay daha uzaklaştırılmamın uygun olacağı yönünde karar verdi. Acaba terör örgütü suçundan yargılanıp uzun süre tutuklu kalmış olsaydım göreve iade edilecek miydim? Ortada büyük bir hukuksuzluk var. Adaletin yerine getirilmesini talep ediyorum. 18 Ağustos’ta bu eylemi başlatmış, daha sonra ara vermiştim. 18 Eylül’de yeniden bisikletimle Gemlik’ten yola çıktım. Sabah Bozüyük’teydim. Daha sonra buraya geldim. Pazartesi günü Ankara’da Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın’a Başbakana ulaştırılması için mektubumu vereceğim” diye konuştu.
Yılmaz Büyükerşen, Güler’i kapıda karşılayarak makamında basına kapalı bir görüşme yaptı.
(İHA)