BIST 10.083
DOLAR 32,50
EURO 34,90
ALTIN 2.441,84
HABER /  DÜNYA

ODTÜ eylemcilerine sert çıktı

Başbakan Erdoğan, "Bugün şehir hastanesi temel atma törenine gidiyorum, üniversite gençliği ‘yol istemiyoruz, orman istiyoruz’ diyor. Böyle...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Bugün şehir hastanesi temel atma törenine gidiyorum, üniversite gençliği ‘yol istemiyoruz, orman istiyoruz’ diyor. Böyle bir pankart olur mu? Yolu suyu olmayanın medeniyeti konuşması mümkün mü” diye konuştu.
Başbakan Erdoğan, AK Parti’li ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarıyla bir araya geldi. Toplantıda bir konuşma yapan Erdoğan, ODTÜ’deki yol protestolarını eleştirdi. Erdoğan, “Bizi karalamak için her yola başvuracaklar. Bugün şehir hastanesi temel atma törenine gidiyorum, üniversite gençliği ‘yol istemiyoruz, orman istiyoruz’ diyor. Böyle bir pankart olur mu? Yolu suyu olmayanın medeniyeti konuşması mümkün mü” dedi. Başbakan, yolları yapmaktan vazgeçmeyeceklerini belirterek, “Yollar insanı insana ulaştırır” diye konuştu.

SÜT ÖRNEĞİ
“Biz 11 yıl boyunca zora talip olduk, taş üstüne taş koyduk” diye devam eden Erdoğan, partililerine seslenerek, “Yıllarca süt kadar temiz saf eserler ortaya koyarsınız, birkaç vandal çıkar, o sütün temizliğini saflığını yok eder. Bunu korumak zorundasınız. Bir anlık bir rehavet yılların emeğini alıp götürür. Süt bembeyazdır. Amma zerre kadar bir pislik sütün içine düşerse o süt saflığını kaybeder” ifadelerini kullandı.
(İHA)